Centralny zamek seat leon

03 Wrz 2010, 20:05

Mam taki problem coraz częściej zdarza mi się, że jak chcę zamknąć samochód to gdy przekręcam kluczyk w zamku drzwi to zamykają mi się drzwi kierowcy, a reszta i bagażnik nadal są otwarte, to samo dzieje się przy otwieraniu(już mnie to irytuje). Co to może być?
borek19
Początkujący

Miejscowość: z domu ;P

03 Wrz 2010, 20:47

Na początek sprawdż czy nie masz popękanych, przerwanych przewodów elektrycznych w przelotce (osłonie gumowej) między drzwiami kierowcy a przednim słupkiem .
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

03 Wrz 2010, 21:53

bonifacy napisał(a):Na początek sprawdż czy nie masz popękanych, przerwanych przewodów elektrycznych w przelotce (osłonie gumowej) między drzwiami kierowcy a przednim słupkiem .

wątpię, bo od strony pasażera jest to samo:/
borek19
Początkujący

Miejscowość: z domu ;P

04 Wrz 2010, 09:07

W drzwiach kierowcy są styki mastera, które sterują pozostałymi drzwiami. Są one albo w siłowniku ( z siłownika wychodzi wówczas 5 przewodów zamiast 2 ) albo są w samym zamku. Bardzo często te przewody łamią się między karoserią a drzwiami. Dlatego kolega Bonifacy zasugerował ci abyś to sprawdził...
Szukając pomocy na forum masz nie wątpić tylko robić to, co polecają koledzy. Na tym polega pomoc.
Wracająć do tematu - jak sprawdzisz, czy przewody są całe i nic niepokojącego nie znjadziesz, to spróbuj na styki mastera przy centralce podać masę.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

04 Wrz 2010, 14:57

Najpierw sprawdź bezpieczniki.
Seat Leon ma moduł komfortu.
andrzej_124
Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Koncepcyjny crossover Lexus LF-NX
    Na tegorocznym Frankfurckim Salonie Motoryzacyjnym miała miejsce światowa premiera nowego modelu koncepcyjnego Lexusa – średniej wielkości crossovera LF-NX. Wraz z tym modelem marka Lexus sonduje możliwość wejścia ze ...
    Zmęczenie, sen - przyczyny wypadków drogowych
    Zmęczenie to prawdopodobnie najbardziej bagatelizowany czynnik wśród przyczyn wypadków drogowych, ponieważ jego rzeczywisty udział jest trudny do zmierzenia. Szacuje się, że zmęczenie ma wpływ na nawet 30% wypadków ...