Centralny zamek Toledo M

27 Gru 2014, 14:15

Witam, potrzebuję porady bo nie wiem co robić ...
Otóż odkąd kupiłem auto to mam problemy z centralnym zamkiem. Zamek kierowcy słabo działa a otwierać auto muszę przez ten zamek ewentualnie pasażera który jest ok. Po skanowaniu Vagiem znalzało kilka problemów jak trzeba będzie to podam kody. Ale idąc dalej. Miałem sprawny kluczyk z centralnym zamkiem, który działał znaczy świeciłą się dioda i wysyłał sygnał ( sprawdzałem) ale niestety zostawiłem ten klucz w kurtce, która została wyprana... i kluczk już nie działa. I teraz pytanie co robić abm miał centralny z pilota ??
Na allegro jest coś takiego :
[link do oferty na Allegro wygasł]
ale czy to warte ?? czy dobra tego jakość i czy dam rade to jakoś zamontować na tych zamkach które mam
pawkli
Nowicjusz

30 Gru 2014, 15:06

Hm... centralny zamek masz więc najlepiej poszukać jakiegoś elektronika który zajmuje się takimi sprawami i może uda mu się naprawić twój nadajnik z kluczyka lub go wymienić. To co podałeś na aukcji to kompletny centralny zamek więc jak się nie mylę musiałbyś jego centralkę podpiąć w miejsce oryginalnej żeby zarządzała zamkiem i współpracowała z kluczykiem.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Złość i agresja - niebezpieczni kierowcy na drodze
    Agresja, wulgarne gesty, utarczki słowne czy nawet fizyczna przemoc wobec innych uczestników ruchu to objawy syndromu "wściekłego kierowcy", zwanego przez psychologów także Mad Maxem1. Złość i agresja przenosi ...