Centralny zamek

24 Wrz 2008, 14:26

Posiadam samochód renault thalia i moje pytanie dotyczy centralnego zamka. Mam zainstalowany centralny który otwieram przyciskiem w kluczyku jest fabrycznie założony. Ponieważ często są problemy z tymi kluczykami a u mnie właśnie jeden z tych kluczyków już nie działa a drugi coraz gorzej, więc zastanawiam się czy dałoby się dokupić pilot do centralnego np jeden z tych z allegro i jakoś go przystosować do mojego centralnego zamka. Dodam że w serwisie musiałbym kupić nowy kluczyk a koszt to kilkaset zł, więc wolałbym jakieś tańsze rozwiązanie.
pirlo333
Początkujący

24 Wrz 2008, 14:34

A czy w tym kluczyku nie ma czasami jakiejś baterii?Przeciez jakoś ten przycisk musi być zasialny.,żeby wysłac sygnał do modułu.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

24 Wrz 2008, 15:09

Nie no aż takim betonem nie jestem, bateria wymieniona ale i tak to nic nie daje. Taka to już jest podobno wada tych kluczyków.
pirlo333
Początkujący

25 Wrz 2008, 10:23

Chyba nie wada tych kluczyków - mam troje znajomych z takimi Renówkami i żadnemu nic takiego się nie działo.Ale z tą różnicą,że mają oni alarm.Ty nic o tym nie piszesz.I jeżeli alarmu nie masz i jesteś zdecydowany coś dokupywac,to dokup alarm - podłączysz go do modułu centralnego(kupując alarm,zapytaj,czy można do niego podłączyć centralny).Wtedy pilot działa na moduł alarmu,a moduł alarmu będzie działał na moduł centralnego.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    Współczesne sportowe Toyoty
    Celica, MR2, Supra czy Corolla AE86 – te samochody znają wszyscy. Ich następca, tylnonapędowe coupe GT86, to jeden z ulubionych samochodów współczesnych drifterów. Jego pojawienie się w salonach ...