Centralny zamek w POlonezie caro

06 Lip 2011, 07:58

Witam naczytałem dużo artykułów i postów na temat zamka centralnego w tym samochodzie i nie znalazłem rozwiązania mojego problemu otóż od jakiegoś czasu nie działa w ogóle centralny zamek ok 4 mieś nic nie słychać jak zamykam na pilot też nie reaguje .gdzie sie znajduje bezpiecznik czy jakiś przekaźnik od centralnego i pytanie czy padnięcie jednego śiłownika warunkuję pracą reszty?
czy jak padną tylko mastery.? .Centralny zamek jest fabryczny.A i jeszcze jedno pytanie czy jak ma jakiś opór czy rdze to si pali bezpiecznik pierwszy czy siłownik
mirek629
Nowicjusz

Miejscowość: Płońsk

07 Lip 2011, 17:20

Moduł centralnego jest zwykle nad nogami kierowcy w okolicy skrzynki bezpieczników. Może być pod wykładziną z boku. Zwykle tam też jest bezpieczniki - powinno ich być 3 szt - 1x 15A i 2x 5A.
W oryginalnych zamkach centralnych nie ma siłownika typu master - z modułu wychodzą dwa przewody i są rozdzielone do wszystkich 4 siłowników.
Ale zacznij od wymiany baterii w pilocie - to dość częsta przyczyna nie działania alarmu i centralnego.
Jak to nie pomoże, to musisz odszukać na początek moduł i sprawdzić jakiej jest firmy - potem można będzie coś kombinować.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

09 Lip 2011, 13:12

baterie w pilocie wymieniłem ale on coś był popsuty od początku ale powinien kluczykiem zamykać też a nie działa centralny to ten moduł oglądałem pod spodem nie ma pod pplastikami gdzie go szukać i pytani jak jeden siłownik siądzie to reszta nie dział też? i gdzie te bezpieczniki nic tam nie widzę
mirek629
Nowicjusz

09 Lip 2011, 16:41

moduł zamka firmy BOXER MZE 512 NA 8 KABLI PATRZYŁEM IDZIE JEDEN CZERWONY KABELEK DO SKRZYNKI OD BEZPIECZNIKÓW A NIEBIESKI POD ŚRUBKĘ DO METALU A RESZTA IDZIE KOŁO ZEGARÓW PILOTA NIE MOGĘ ZNALEŚĆ ALE KLUCZYKIEM TEŻ POWINNO DZIAŁAĆ . I pytaNIE JAKIE KABLE PODLĄCZAĆ ŻEBY ZOBACZYĆ CZY PŁYNIE PRĄD I CZY TZW MULTIMETR BĘDZIE W STANIE TO ZMIERZYĆ BO TAM PRĄD IMPULSOWY
mirek629
Nowicjusz

11 Lip 2011, 08:10

proszę o odpowiedz:) bo mam rozebrany do rosołu i nie wiem co dalej zrobić jak sprawdzić czy prąd dopływa
mirek629
Nowicjusz

14 Lip 2011, 18:36

siłownik lewych drzwi działa i prawych też tylko tylne nie ale nie działa po przekręceniu kluczyka tylko jak złącze kabel czarny z białym zamykanie albo czarny z brązowym otwierania jaka może być przyczyna że na kluczyk nie reaguje pomocy !
mirek629
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wystawa "Od 0 do 100" w Audi museum mobile
    Wystawa "Od 0 do 100", prezentowana w Audi museum mobile w Ingolstadt, ukazuje moment, w którym marka Audi weszła na stałe do segmentu aut klasy wyższej. Tym momentem, bardzo znaczącym w historii koncernu AUDI AG, ...

14 Lip 2011, 18:38

a bezpieczników żadnych nie mam za chiny tylko idzie czerwony kabelek do skrzynki z bezpiecznikami a nie ma gdzie indziej innych ale skoro po złączeniu kabli działa to bezpieczniki dobre
mirek629
Nowicjusz

24 Lip 2011, 10:03

witam rozwiązałem problem siłownik centralny miał popsuty mikrowłącznik i z tyłu kable poprzecinane
mirek629
Nowicjusz