Ceny używanych A5 i A4

12 Wrz 2021, 17:09

Cześć. Ile trzebaby odłożyć na zakup w miarę zadbanego:
- Audi A5 8T coupe 3.0 TFSI Quattro, automat, po lifcie z przebiegiem poniżej 180 tys
-Audi A4 B8 sedan 2.0 TFSI quattro, automat/manual po lifcie z przebiegiem poniżej 180 tys?

Widełki na portalach aukcyjnych są bardzo szerokie, dlatego zastanawiam się w jakiej kwocie realnie można szukać tych dwóch aut z takimi wymaganiami.
pazday
Początkujący

12 Wrz 2021, 20:37

Ktoś mi kiedyś powiedział że samochód używany jest warty tyle ile ktoś będzie chciał za niego zapłacić :)

Myślę, że tu ciężko będzie ustalić cenę żeby kupić takie Audi w dobrym stanie. Tak zwane igiełki będą na pewno drogie i sporo ponad średnią ze wszystkich ogłoszeń.

Dlaczego akurat przebieg 180tkm? To nie zawsze jest wyznacznikiem stanu ogólnego samochodu.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

12 Wrz 2021, 20:46

Rokiko napisał(a):Dlaczego akurat przebieg 180tkm?

Przy ok 200 tys pada wiele rzeczy eksploatacyjnych.

Musisz pojeździć i pooglądać, możesz trafić na minę za wysoką cenę.
Gość114260

12 Wrz 2021, 21:08

Rokiko napisał(a):Myślę, że tu ciężko będzie ustalić cenę żeby kupić takie Audi w dobrym stanie.

Rozumiem. Po prostu na serwisach aukcyjnych ceny są tak zróżnicowane, że np. egzemplarz A jest droższy od egzemplarza B i nie wiem, czy A jest tak tani, bo był bity i sprowadzony, czy przy B ktoś po prostu przesadził z ceną. Chciałem tak bardzo orientacyjnie oszacować kwotę. Czy takie A5 jest szansa wyrwać za 60 tys, a A4 za nie więcej niż 50 tys, czy raczej bujam w obłokach.

Rokiko napisał(a):Dlaczego akurat przebieg 180tkm? To nie zawsze jest wyznacznikiem stanu ogólnego samochodu

Po prostu chodzi mi o to, że nie interesują mnie auta z przebiegami tak wysokimi dużymi, że co chwilę musiałbym coś naprawiać, ale z drugiej strony nie przesadnie niskimi, żebym zapłacił za zakup podwójnie. Nie wiem ile te auta wytrzymują kilometrów. Strzelałem. :P
pazday
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW ActiveHybrid 3
    Podwyższona sprawność, której towarzyszy lepsza dynamika samochodu BMW ActiveHybrid 3, to wynik połączenia cenionego i nagradzanego silnika spalinowego z innowacyjnym napędem elektrycznym. Technologia BMW TwinPower ...
    Autobusy specjalne
    Autobusy są stosunkowo rzadko poddawane adaptacjom i wykorzystywane do innych niż tradycyjne zastosowań. Niemniej jednak czasami, szczególnie ze względu na duże wymiary nadwozi oraz wyższy niż w samochodach ciężarowych ...