REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
MotoAlbercik napisał(a):Oto co kolega Leone1 napisał mi na pw :
Witam,
Powtarzam, że zimówki bardziej szkodzą w naszym klimacie, niż pomagają i przytaczam niezależne badania, to wszystko...
Już wcześniej pisałem, ale wycięliście.
Jestem czynnym kierowcą od 30 lat, przejechałem równik ponad 20 razy. Jeździłem w rajdzie Cinquecento i innych. Jeździłem po całej Europie, a nawet USA i na prawdziwych zimówkach (z kolcami). Często jeżdżę do kolegów z Finlandii pojeździć po lodzie, to mogę coś na ten temat powiedzieć. W gronie kierowców rajdowych śmiejemy się z tych kapciuchów, ale kiedyś kolega dla prasy powiedział, że należy zmieniąc na zimowe, to w środowisku został b. źle odebrany - później tłumaczył, ze musiał tak powiedzieć ( bo obiecali mu sponsoring). Mam też tzw. zimówki (bo kupiłem z samochodem) i nie chodzi o pieniądze, bo mnie akurat stać, ale wole kupić dwa komplety dobrych letnich... tu chodzi o bezpieczeństwo, a nie o nabijanie kiesy producentom tzw. "zimówek".