CERAMIZER ktoś używał?? czy to tylko chwyt reklamowy??

12 Sie 2014, 16:35

speedy odpisz bo nie wiem czy się zdecydować czy nie ;/
wampir50
Nowicjusz

Auto: Mazda

16 Sie 2014, 01:35

Jeszcze nikt nie napisał w jaki sposób w warunkach panujących w silniku ceramika może przywrzeć do metalu,czekam pokornie.Jedyny logiczny środek ,to Bishops Original lub Modyfikatoe plus.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

16 Sie 2014, 16:31

Witam,
uprzedzam, sam osobiście ceramizera nie stosowałem. Jednakże byłem świadkiem eksperymentu, który zresztą opisany jest na ich stronie, kiedy to Honda po jego zastosowaniu przejechała ponad 550 kilometrów bez oleju w silniku. Żadnego przekrętu tam nie zauważyłem, faktycznie widziałem jak spuszczają ten olej i faktycznie cały czas ten samochód jechał na własnych kołach (jechałem obok w drugim samochodzie). Oni na swojej stronie przedstawiają pomiary przed i po, itd.
Ale czy to działa, powiem szczerze nie wiem.
maniekw
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

16 Sie 2014, 16:42

No dobra pięknie,będę musiał przesunąć pionki na szachownicy w kierunku Mata.Jakim cudem można przejechać bez oleju ,jeśli silnik np.ma hydrauliczne kompensatory luzów zaworowych?! :D Mnie te Baje z ceramizerami przypominają Baje o Noem,który dryfował łajbą na wysokości ponad 8000 m,czyli na pułapie lotów Jumbo Jetów :lol: a tam przecież minus 60 st.C i tlenu praktycznie nie ma :lol: Nad tym jakoś nikt dotąd się nie zastanowił,musiałem ja zadać to pytanie na innym Forum,wszyscy zamilkli,nawet zaciekli obrońcy tych Baj i Mitów.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

23 Sie 2014, 14:09

PhantomASA1 - szczerze? nie wiem :]
To pytanie raczej powinniśmy zadac producentowi. Wiem jedynie, że są ludzie u których działało, chociażby kolega Sensei, który tutaj opisywał swoją przygodę. Są też ludzie, którzy piszą, ze Ceramizer nie działa :]
Ja zdeydowałem się zaryzykowac i zamowie :]
wampir50
Nowicjusz

25 Sie 2014, 15:03

Witam Moja przygoda z ceramizerem byla krotka .W mojej Kia carens zaczal wystepowac lekki zgrzyt przy wrzucaniu 4 biegu pomyslalem poczatek zuzycia synchronizatora wiec postanowilem wlac 1doze ceramizera mysle ze powinien pomoc wkoncu to wrecz opisana przypadlosc ktora on leczy lekkie zuzycie I regeneracja synchronizatora powinna nastapic .dodatkowo wymienilem olej w skrzyni przejechalem 1350 km nic sie nie zregenerowalo zadnej poprawy nie bylo na poczatku cichsza praca skrzyni ale to zasluga swiezego oleju.Moj wniosek odradzam wszystkim napewno nic warm nie zregeneruje I tak czeka wymiana wadliwej czesci !!!Mowiac krotko ladnie opisany przereklamowany ladnie zapakowany BADZIEW!.
taxi253
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 09 1984
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: kia carens
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Najbardziej innowacyjne napędy samochodowe
    Jeszcze dwadzieścia kilka lat temu sprawa była prosta – na rynku były dostępne tylko samochody z silnikami spalinowymi. Wszyscy kierowcy robili to samo – wlewali do baku benzynę lub olej napędowy, które ...

26 Sie 2014, 14:16

taxi a wiesz co było przyczyną zgrzytu? Bo ja zdaje sobie sprawę z tego, że ceramizer wszystkiego nie naprawi :]
wampir50
Nowicjusz

26 Sie 2014, 15:21

Przyczyna byl zuzyty synchronizator Przejezdzilem z takim problemem 1600 km zamiast poprawy bylo coraz gorzej wkoncu wymienilem synchronizator 4 biegu koszt orginalnego pierscienia z salonu kia 130zl a ceramizer 60pln I nic nice pomogl totalnie odradzam nic nie pomoze I nic warm nie zregeneruje
taxi253
Nowicjusz

27 Sie 2014, 09:43

Nie każdy silnik ma samo regulatory w niech których silnikach regulacja luzu jest ręczna tak jak w hondzie civic.
Igor123
Obserwowany

Prawo jazdy: 03 01 2011
Przebieg/rok: 22tys. km
Auto: Ford fiesta
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna
Typ: Liftback
Rok produkcji: 2013

29 Sie 2014, 11:56

taxi ok, rozumiem Ciebie ale jak cos jest zużyte do maksimum, ponad pewną granicę to ja nie będe oczekiwał od Ceramizera ze mi to naprawi. Cudów raczej nie będzie :]
Sam wymieniles pierscien? bo jak ja to kiedys robilem to kupe kasy mnie kosztowało i nie zmiescilem sie w 130 zł.

Do nie to "cudenko" dociera już zobaczymy jak bedzie. Widze ze opinie podzielone jak wszedzie
wampir50
Nowicjusz

30 Sie 2014, 09:51

Wampir Życzę ci powodzenia . A ja sam wyciągnąłem skrzynię i mechanik mi wymienił synchronizator za 120 pln . Koszt 250 pln plus olej 40 zł.Jakbym zaufał przeczuciu że ceramizer to tylko chwyt reklamowy a nie cos powaznego to koszt by byl o 100 zl nizszy bo oprocz ceramizera wlalem tez 2l olejy za 40 zl ktory wylajem po naprawie skrzyni .A tak nawiasem mowiac to sprytnie opisali ze skoro nie pomogl ceramizer to zuzycie skrzyni bylo zbyt duze czy cos wtym stylu wiec musisz kupic ten srodek zeby sie przekonac ze nic nie naprawil a brak mozliwosci reklamacji :D :(
taxi253
Nowicjusz

31 Sie 2014, 11:33

taxi z jednej strony tak a z drugiej nie :p No bo na uszkodzenia mechaniczne (pękięcia, ukrychniecia) żadna chemia nie naprawi, tak przynajmniej mi się wydaje. Babcia mi zawsze mowila, ze "kopię studnie, kiedy się już stodoła pali" :p No ale nie wiem z drugiej strony jak ta Twoja skrzynia wyglądała :p

Ale po weeekendzie pewnie zaczne swoj ekspetyment :]
wampir50
Nowicjusz

31 Sie 2014, 12:15

Ja już pisałem,kupiłem W210,po jakimś czasie tylny most zaczął wyć przy większych prędkościach,wylałem olej, był stan prawidłowy oleju ale wyglądał jak płynne złoto :bored: ,kupiłem litr najtańszego oleju w celu przepłukania dyfru ,po kilku tysiącach km.wylałem olej zaaplikowałem olej z najwyższej półki oraz buteleczkę Bishops Original(ok.100 zł) wyło,wyło coraz ciszej i ciszej aż przestało całkowicie,teraz cisza! Naturalnie przy uszkodzeniu mechanicznym nic by nie pomogło oprócz Johna Bashobory,który wskrzesza nawet umarłych,tylko on jest w stanie wskrzesić nawet silniki do remontu,jego zakład mechaniki jest na Stadionie Narodowym,szczerze polecam,tylko wiernym naturalnie.Nie dajcie się robić w bambuko jednym słowem.Ci,którzy twierdzą,że ceramizer potrafi wskrzesić daną zużytą część powinni iść i podać rękę Johnowi Bashoborze,a potem do pierdla za naciąganie naiwniaków.Preparaty Johna Bishopa( o dziwo biskupa) są skuteczne,ale nie w każdym przypadku,umarlaka nie wskrzesisz,ale możesz pomóc mu jeśli leży na łożu śmierci ale jeszcze dycha.Jest jeszcze XADO,podejrzewam też rodowodowo z Afryki.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

31 Sie 2014, 12:47

Zgadzam się z Toba całkowcie, umarlaka taki ceramizer nie wskrzesi. Trochę o tym już poczytałem i działa on na poziomie mikroskopijnym przy większych ubytkach nie da rady. No bo jak to miałoby sie niby udac.
Poza tym o samochód trzeba dbac caly czas a nie w momenie kiedy juz jest zle szukamy ratunku :]

Xado działa na podobnej zasadzie co ceramizer, jednak z tego co wiem wycofują się oni z Polski jesli juz tego nie zrobili.
wampir50
Nowicjusz

31 Sie 2014, 13:55

Wampir ja mialem tylko poczatek zuzycia synchronizatora poniewaz pray wbijaniu biegu denerwowal mine lekki zgzyt wiec Jak na to ceramizer nie pomogl to juz na nic nie pomoze .Zycze ci kolego szczescia .
taxi253
Nowicjusz