Moto-Doktor potrafi być przydatny,jest tylko zwykłym zagęszczaczem oleju,nie posiada w swym składzie cząstek stałych, jak to jest w przypadku Ceramizerów.Pamiętam doskonale czasy z lat 90-tych,era środków teflonowych(slick-50),pojawiały się nagle jak grzyby po deszczu inne,SLIDER,SLIPPER.Jeszcze jako ciekawostkę podam,że w latach 90-tych byłem u kolegi we W-wiu i zobaczyłem u niego buteleczkę środka o nazwie Slipper właśnie.Pytam się co to jest,on powiedział,że nowy produkt teflonowy na rynku,który produkuje jego kolega.Zapytałem czy to rzeczywiście jest skuteczne,mrugnął do mnie i powiedział,wlewa zwykły olej,biznes to biznes
Teraz tak,czemu ten środek skoro taki świetny nie jest obłożony patentem,BISHOP jest,nikt inny nie może go produkować poza wynalazcą.Jest jeszcze jeden myczek,gdyby rzeczywiście ten Ceramizer był taki cudowny,jednym słowem cudotwórczy,to mechanicy by go reklamowali na YT ?!Ja podejrzewam,iż jest tak samo skuteczny jak John Bashobora we wskrzeszaniu zmarłych,nawet on znalazł gorącego orędownika i to posła,który potwierdził jego zdolności w ożywianiu zwłok,nawet w stanie głębokiego rozkładu!Tacy Johnowie Godsonowie biali też są ,dla kasy każdy potrafi farmazonić,że pokropisz wodą i staną się cuda.Czas pokaże,jedno pewne,ja nigdy nie wlałbym ceramiki do silnika,może kiedyś tak,gdy człowiek nie miał pojęcia ,gdy trochę poczytałem,stwierdziłem,że Ceramizery to Bujda na resorach
Są tak samo wiarygodne jak środki teflonowe dawniej,tylko,że one nie zatykają filtrów olejowych.Jeśli ktoś mi przedstawi na czym polega proces ceramizacji,oraz w jaki sposób łączy się ceramika z gładziami,bez likwidowania porowatości bardzo pożytecznej,to ja to sobie rozłożę na czynniki pierwsze.Wam tylko życzę,by w Waszych silnikach nie dochodziło do polerowania gładzi,bo to jest zabójcze dla silników,oczywiście silnik zaczyna równiej chodzić,mniej się grzać gdyż spada współczynnik tarcia,co to jednak oznacza ?!Poczytajcie sobie o wybłyszczaniu powierzchni cylindrycznych.Poza tym,jeśli mechanicy polecają Ceramizery,to mnie już zapaliłoby się czerwone światełko.Czysta logika
Jeśli jednak nie macie już nic do stracenia i uważacie,że ten środek może wskrzesić silnik,to sięgajcie po Bashoborę,nie jest taki drogi