Charger '69 - cena

12 Wrz 2015, 10:53

Od dzieciństwa marzy mi się klasyczny muscle car. Głównym faworytem zawsze był Charger rocznik 1969. W niedalekiej przyszłości chciałbym sobie takiego sprawić. Sprawę ułatwia mi to, że mam rodzinę w Kanadzie, więc jedyny problem to sprowadzenie już gotowego auta. Czy macie pojęcie ile może kosztować taki charger wraz z jego sprowadzeniem i wszelkimi podatkami? Cło, akcyza itp. interesuje mnie silnik 7.0l Hemi, zadowoli mnie też mniejszy, ale pod maską musi mieć conajmniej 300 koni. Auto będzie na weekendy.
pazday
Początkujący

12 Wrz 2015, 11:16

Ciężko powiedzieć, wszystko zależy od stanu, rocznika, stopnia oryginalności i wieeelu innych
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

12 Wrz 2015, 16:40

pazday napisał(a): więc jedyny problem to sprowadzenie już gotowego auta. Czy macie pojęcie ile może kosztować taki charger wraz z jego sprowadzeniem i wszelkimi podatkami?

Ostatnio brat sprowadzał z USA auto z silnikiem 2,0 i wyszło około 15k (formalności i prowizje).
pazday napisał(a): interesuje mnie silnik 7.0l Hemi, zadowoli mnie też mniejszy, ale pod maską musi mieć conajmniej 300 koni

A w/g Ciebie będzie szybszy niż np: 280KM :?: :D

Ogólnie nie wiem skąd się wzięła głupota określania szybkości auta na podstawie mocy która jest tylko wisienką na torcie...
Usmiech na Twojej Twarzy będzie wywoływać Nm i jego przebieg a nie moc do tego weź sobie jeszcze pod uwagę że te auta konstrukcyjnie nadają się do pchania karuzeli a nie do szybkiej jazdy więc skup się na tym żeby było V8 i dobry stan a resztę sobie sam zrobisz ze swapujesz ewentualnie dmuchniesz... :ok:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

[D] Accord VI 2,0 / 406 2,0 / 75 2,0 / Passat B5 1,8T
    Podstawowe kryteria zestawienia: - sedan segmentu D - silnik benzynowy do 2l - manualna skrzynia biegów - modele z ok. 2000r. Wytypowane modele do zestawienia: - Honda Accord VI 2,0 - 147KM - Peugeot 406 2,0 - 136KM ...