Chce kupic Auto do 10 tys jakie??

03 Sie 2009, 20:41

Uważasz, ze jeśli ktoś kupuje samochód za 10 tysięcy to stać go na spalanie 20l/100? Zakładając, że taki ktoś przejedzie w ciągu roku 30 000km to na paliwo wyda 25000zł wciągu tylko tego jednego roku!!! 80% tematów w tym dziale to pytania jaki samochód kupić do 7tyś, 9tyś, 4tyś, 10tyś, 6tyś. Jakoś mało ludzi pyta o salonowe mercedesy czy bmw. Średni wiek samochodu w Polsce wynosi 14 lat. Gdzie Ty widzisz te pieniądze?
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

04 Sie 2009, 19:03

KaczorLSM napisał(a):Uważasz, ze jeśli ktoś kupuje samochód za 10 tysięcy to stać go na spalanie 20l/100?

nigdzie tego nie pisałem, pisałem tylko że JA miałem auto co mi paliło 20L, był to ford scorpio z silnikiem 2.9L + automat+LPG, no i palił od 15 w górę, ale średnio to 20L wychodziło (LPG oczywiście) co wtedy dawało 30zł/100 km (bo wtedy LPG był po 1,5zł/litr) co było dobrym wynikiem -auto miało ponad 200KM silnik (Cosworth) :mrgreen:

[ Dodano: Wto Sie 04, 2009 20:09 ]
KaczorLSM napisał(a):80% tematów w tym dziale to pytania jaki samochód kupić do 7tyś, 9tyś, 4tyś, 10tyś, 6tyś.

Bo wiesz jak ktoś kupuje za 40-60 tys. to nie pisze i nie pyta na forum tylko dzwoni, pyta i kupuje
A jak ktoś kupuje za 5-6 tys to więcej się ogada i otruje dupy niż kupi.

[ Dodano: Wto Sie 04, 2009 20:10 ]
KaczorLSM napisał(a):Jakoś mało ludzi pyta o salonowe mercedesy czy bmw.

a no fakt

[ Dodano: Wto Sie 04, 2009 20:10 ]
KaczorLSM napisał(a):Średni wiek samochodu w Polsce wynosi 14 lat.

też fakt

[ Dodano: Wto Sie 04, 2009 20:17 ]
KaczorLSM napisał(a):Gdzie Ty widzisz te pieniądze?

u klienta których mi nie brakuje
zobacz chłopie co jeździ po polskich drogach Wrocław, Warszawa, Gdańsk, uwierz mi golfa 2 tam nie uświadczczysz, nie mówię że taki się nie trafi ale w większości są to niezłe auta.
Nawet w głupiej Dąbrowie Tarn. co piąty auto ze Stanów ściąga, lub z Niemiec to teraz każdy głupi przywiezie i to naprawdę exkluzywne modele
Moj znajomy sprowadza np. auta z USA i tylko Subaru, Toyota, auta wartości ok. 80-100 tys. i jeszcze nigdz mu się nie zdarzyło żeby mu auto dłużej jak tydzień stało po sprowadzeniu.
Klienci głównie Wrocław, Gdańsk, Warszawa.
Kolega laweciarz przywozi auta dla zwykłych śmiertelników z Niemiec średnio za ok. 2500-3500 Euro, rzadko go widuję bo zleceń ma tyle że jeździ cały czas, nawet nie ma czasu żeby się wysrać

Tyle
andrewb25

05 Sie 2009, 14:11

andrewb25 tylko ja byś nie zauważył to większość osób kupuje samochód na kredyt bo myśli że kiedyś go spłaci a jak nie to komornik samochód zabierze
W Polsce nie ma i nie będzie pieniędzy bo jeśli ktoś zarabia 2000 na rękę i ma na utrzymaniu troje dzieci to dużo nie naodkłada
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z daleka

05 Sie 2009, 15:33

Mój znajomy zarabia 1200 zł na rękę i ma 4 czworo dzieci na utrzymaniu.
A ile jest osób które nawet tyle nie zarabiają...
I takich przypadków nie brakuje zwłaszcza w mniejszych miasteczkach, więc analogicznie można sobie policzyć że do kupna samochodu za 10 tyś trzeba odkładać jakieś dwa lata albo i więcej nieraz lub zaciągnąć kredyt.
Więc w takiej sytuacji kupno samochodu za te 10 tyś które będzie spalało tyle paliwa graniczy z samobójstwem bo niebawem przez utrzymanie takiego auta będzie brakowało na chleb i cukier.
stasiowski121

05 Sie 2009, 15:50

andrewb25 nie jest świadom sytuacji w Polsce jemu wydaje się że w Polsce to jest jak w Niemczech
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

05 Sie 2009, 17:46

Ludzie w Niemczech mają luksus, nieograniczona prędkość na autostradach, policji mało, duże zarobki i do niedawna tanie auta. A co mamy w Polsce, otóż dziurawe drogi, policja na zakrętach i jeszcze nieoznakowane "suki", auta co prawda tanie ale kasa na rękę to marne 2000 tys. Ale i tak dobrze że policja nie robi jak w Ameryce :lol: bo za prędkość by mnie targali za szmaty

Dla ludzi w Poland 10 tys to majątek jakiego z pracy nie zobaczą i muszą żyć na kredyt.
No a Kaczyński zarabia i robi cięcia na nas. Szkoda że nie mieszkam w Warszawie to bym sobie tam z nim pogadał...
Orzeszek
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Malopolska
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Jak ominąć przeszkodę na drodze
    Szybciej zapadający zmrok czy trudniejsze warunki atmosferyczne mogą opóźnić lub uniemożliwić wcześniejsze zauważenie przeszkody na drodze. Dodatkowo na jezdni może niespodziewanie pojawić się pieszy albo wybiec zwierzę. ...

05 Sie 2009, 18:23

Kaczynski ma teraz raczej mało do powiedzenia teraz rządzi tusku tusku
skalops
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin

05 Sie 2009, 19:50

eee tam pier.dolicie głupoty, może i oficjalnie to są takie zarobki niewiem gdzieś w sklepach jak ktoś jest na kasie to może i ma najniższą i pampersa w majtkach :mrgreen:

ale praktycznie każdy z moich znajomych ma jakąś tam pracę a dodatkowo każdy ma swój biznes na którym już się zarabia jeden ma duży sad i sprzedaje owoce, całkiem nieźle zarabia skoro dom buduje a w pracy wyciąga coś koło 1500-2000 na rękę.

drugi pracuje przy wylewkach w warszawie ma 1zł za 1m2 a dziennie zrobi taka brygada po 200m2 oczywiście maszyną, czyli na rękę ma 4000, oficjalnie jest zatrudniony na najniższą, a na łapę 4 kafle, osobiście kupił odemnie auto i nie targował się wogule.

następny też kokosów nie zarabia ale prowadzi razem ze synem sklep i se żyją jak tralala,

itp, itd przykładów jest sporo, pozatym większość i tak siedzi na wyspach

następny pracuje jako mechanik zarabia ok. 2500zł ale poza tym na lewo naprawia w domu auta i nie wyrabia z robotą

niewiem ale może ja się w taki mgronie obracam, poprostu każdy kombinuje jak może.

oczywiście są ludzie co nic nie mają tzn. utrzymują się z jednej pracy, po pracy kupi piwo je...e się na wyro i pier.doli

Także warto mieć po kilka zajęć co przynosi dochód i można se żyć
a jak nie to wyspy

ja też mam pracę ale przywożę sobie auta i sprzedaję dodatkowo
dodam że na jednym aucie można zarobić ok. 4-5 tys. zł , a jak tyle nie zarobisz to te 2-3 tys to spokojnie.
Oczywiście mowa o autach max 10 letnich.

zobacz na górali co wywożą ludzi np. nad morskie oko
miesięcznie można zarobić 60 000 zł
oczywiście czasami może koń zdechnąć

znajome małżeństwo po 3 latach pracy w uk w kuchni na zmywaku przy sprzątaniu teraz kupili nowe mieszkanie w krakowie za 350 000 zł (gotówka) także można i da się.
andrewb25

05 Sie 2009, 23:09

andrewb25 napisał(a):Także warto mieć po kilka zajęć co przynosi dochód i można se żyć
a jak nie to wyspy

I teraz sam sobie zaprzeczyłeś bo gdyby w Polsce zarobki były wysokie to ludzie nie pracowali by dorywczo

Ja pracuję w Pogotowiu Energetycznym na rękę biorę 2500-3000zł a dodatkowo mam firmę i zatrudniam 4 ludzi ( firma zajmuje się instalacjami elektrycznymi w domach automatyka bram systemy alarmowe klimatyzacje itp. ) Gdy nie miałem firmy to z Wołoch skutery i motocykle przywoziłem ale teraz to się nie opłaca bo wszystko co lepsze to poprzebierane i jeszcze Euro drogie
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

06 Sie 2009, 06:54

szybki200 napisał(a):
bo gdyby w Polsce zarobki były wysokie to ludzie nie pracowali by dorywczo

ale pracują dorywczo i mają wysokie zarobki

teraz co drugi będzie wyskakiwał ile to ona ma kasy, ma firmę itp
i kto tu mówi o kryzysie
:twisted:
andrewb25

06 Sie 2009, 07:25

Nie wieże że ludzie nawet Ci co zarabiają te 3 tys i więcej, nie wieli kredyty na dobre auto poniżej 10 lat albo na budowę domu.

Poza tym odeszliśmy od tematu.... :mrgreen:
Orzeszek
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Malopolska

06 Sie 2009, 08:05

andrewb25 napisał(a): i kto tu mówi o kryzysie
:twisted:

Według ciebie nie ma kryzysu człowieku zejdź na ziemie całą Hutę Stalowa Wola zwolnili ludzie nie maja pracy żyją tylko z bezrobocia
Ostatnio edytowany przez szybki200, 06 Sie 2009, 14:12, edytowano w sumie 1 raz
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

06 Sie 2009, 10:10

oczym jest te całe pier......... co kogo obchodzą kryzys /jeżeli taki jest/ i sytuacja w polskich domach
a jeśli chodzi o auta na naszych drogach to fakty są takie że to głównie młode ale już po dzwonie łądnie odpicowane szroty sam sprowadzam uszkodzone i wielu znas tak robi bo zadbanei bezwypadk. sprzedaje się zadługo /jeśli już się sprzeda/ ludzie lubią poszpanować ale kasy mają niewiele -prawdziwe cacka jeżdzą w na zachodzie a nie w polsce -sam osobiści wole merca 89 niż rozpiżone nowe audi -takie coś to tylko sprowadzam na handel -o i cała prawda o super autach w polsce -zdumieni -polak to już taki ludek ważne aby młode i z polyskiem -bardzo prosze cena- napewno się dogadamy
bo auto pewne jest zadrogie -lepij kupić unfall -sąsiedzi i tak się niekapną.
max23
Początkujący

Miejscowość: elbląg

06 Sie 2009, 12:25

Nie ważne, syty głodnego nigdy nie zrozumie, a zarobki w polsce są jakie są, jeden bierze 15 tyś na rękę i mu mało a drugi ma 2 tyś i i się cieszy.
stasiowski121

06 Sie 2009, 16:38

Mam fajnego Golfa do sprzedania 1.6
maciek_zdw
Nowicjusz

Miejscowość: Zd-Wola