Chce kupic Auto do 10 tys jakie??

07 Sie 2009, 18:48

maciek_zdw napisał(a):Mam fajnego Golfa do sprzedania 1.6

mogę ci za niego dać max 1000 euro o ile jest naprawdę fajny, ładny i bez rdzy.
andrewb25

08 Sie 2009, 09:46

andrewb25 napisał(a):
maciek_zdw napisał(a):Mam fajnego Golfa do sprzedania 1.6

mogę ci za niego dać max 1000 euro o ile jest naprawdę fajny, ładny i bez rdzy.

andrewb25 mam do ciebie prośbę mógłbyś się przez najbliższy miesiąc nie udzielać na forum bo twoje wypowiedzi i tak nikomu nie pomagają wręcz przeciwnie wszystkich denerwują
Kolega ma zadbanego Golfa a ty chcesz go od niego kupić za 4000zł człowieku nie ośmieszaj się
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z daleka

08 Sie 2009, 11:52

i sprzedać później za 9 tyś :twisted:
stasiowski121

08 Sie 2009, 13:50

stasiowski121 napisał(a):i sprzedać później za 9 tyś :twisted:

co najmniej za 9 tys. albo za 9300 zł do negocjacji :twisted:

pozatym widzę że to jest golf 3, a takie w niemczech stoją od 600-1200 Euro

[ Dodano: Sob Sie 08, 2009 14:52 ]
szybki200 napisał(a): twoje wypowiedzi i tak nikomu nie pomagają wręcz przeciwnie wszystkich denerwują

głupiś,
to że ciebie denerwują to nie znaczy że innych też denerwują.
andrewb25

08 Sie 2009, 15:05

Tu się zdziwisz bo mnie też denerwują.
To że zwozisz auta zza granicy nie znaczy że wiesz wszystko o samochodach, a coraz bardziej wydaje mi się że wiesz bardzo niewiele.
Skoro golfy III w niemczech stoją za te 1200 euro to jedź tam i se go kup a nie wkur**** ludzi na forum.
Ostatnio edytowany przez stasiowski121, 08 Sie 2009, 15:08, edytowano w sumie 1 raz
stasiowski121

08 Sie 2009, 15:07

stasiowski121 napisał(a):Tu się zdziwisz bo mnie też denerwują.

I co andrewb25 nie tylko mnie denerwują twoje wypowiedzi
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Tuningowany Lexus LC 500 na SEMA Show w Las Vegas
    Wyścigowa wersja Lexusa LC 500 powstała na bazie prototypu. Auto zadebiutowało wczoraj na targach Specialty Equipment Market Association w Las Vegas. Ma nadwozie o zoptymalizowanej aerodynamice, sportowe zawieszenie, hamulce, ...

08 Sie 2009, 15:43

stasiowski121 napisał(a):Skoro golfy III w niemczech stoją za te 1200 euro to jedź tam i se go kup a nie wkur**** ludzi na forum.

ja takich aut już nie przywożę dawno, przeważnie 5-letnie, i przeważnie japońce.
stwierdzam jedynie fakt po ile można tam takiego zakupić, za 700-800 euro można czasem upolować w całkiem niezłym stanie

[ Dodano: Sob Sie 08, 2009 16:47 ]
stasiowski121 napisał(a):To że zwozisz auta zza granicy nie znaczy że wiesz wszystko o samochodach,

wszechwiedzący nie jestem to fakt, wiem całkiem sporo ale wszystkiego nie wiem , i nie znam takich ludzi, nie mniej jednak są takie marki i modele aut o których wiem wszystko i nikt mnie nie zagnie :twisted:
andrewb25

08 Sie 2009, 16:33

andrewb25 napisał(a): nie mniej jednak są takie marki i modele aut o których wiem wszystko i nikt mnie nie zagnie :twisted:

Podaj kilka aut o których wiesz niby wszystko

Dodam iż jeżeli nie miałeś danego samochodu to nic o nim wiedzieć nie możesz bo ta twoja wiedza którą przeczytałeś w czasopismach motoryzacyjnych równa się 0-u
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

08 Sie 2009, 18:42

szybki200 napisał(a):
andrewb25 napisał(a): nie mniej jednak są takie marki i modele aut o których wiem wszystko i nikt mnie nie zagnie :twisted:

Podaj kilka aut o których wiesz niby wszystko

Dodam iż jeżeli nie miałeś danego samochodu to nic o nim wiedzieć nie możesz bo ta twoja wiedza którą przeczytałeś w czasopismach motoryzacyjnych równa się 0-u

-VW- dużo modeli w szczególności passat, golf, vento miałem i mam też VW

Ford- w szczególności wersja mondeo, (oraz sierra/scorpio to zęby na nich zjadłem, miałem chyba z każdym możliwym silnikiem oprócz dielsa 2.9 cosworth, 2.9 12V, 2.8, 2.0 OHC, 2.0 DOHC , 2.3 Turob Lima Ford Thunderbird. itp co ci będę gadał .)

-Honda (A także Acura) w szczególności model Civic, Accord

-oraz Mazdy 3, 6, 323, 626

o powyższych autach możemy pogadać coś więcej
andrewb25

08 Sie 2009, 18:47

Dziś niestety google.pl są i choć nie wiesz to w kilka sekund możesz zrobić kombinację ctrl+c - ctrl-v i już pokażesz że wiesz wszystko o samochodach.
stasiowski121

08 Sie 2009, 19:17

Może i wiesz ale czystą teorie a w praktyce to nic.
Jak się uważasz za takiego eksperta to w ciągu 1 dnia wymień skrzynie biegów w golfie II ?? dał byś radę ?? raczej nie ale mogę się założyć ze ty zaraz powiesz mi że od tego to mechanik jest :twisted: ale tak jak napisał kolega wyżej że w ciągu kilku sekund można dowiedzieć się czego tylko chce ale to będzie książkowa teoria a co z praktyką??
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

08 Sie 2009, 19:43

szybki200 napisał(a):Może i wiesz ale czystą teorie a w praktyce to nic.
Jak się uważasz za takiego eksperta to w ciągu 1 dnia wymień skrzynie biegów w golfie II ?? dał byś radę ??

heheh w golfie 2 masz wszystko pod ręką
żebyś się zdziwił ale od czasu do czasu mechanikuję troche z ojcem,
ostatnio zmieniałem szklanki popychaczy w vw vento 2.0
oczywiście takie coś jak planowanie głowicy czy docieranie gniazd zaworowych tego nie zrobię bo nie mam stosowych urządzeń ale pełna obsługa silnika + małe naprawy jak najbardziej tak (np wymiana uszczelki pod głowicą, rozrząd ), mamy mały warsztat, są narzędzia, kanał lewych rąk nie mam.
W zawieszeniu wszystko sobie robię, poprzez wymianę amortyzatorów, swożnie wahaczy, wahacze, przeguby, drążki kierownicze , wszystko jestem ci w stanie zrobić.

także mi tu nie pier.dol że w praktyce nic bo kiedyś jak nie było kanału to się wystarczająco pod autami wyleżałem

miałem 16lat to krzyżak zmieniłem w nocy w polonezie przy tylnym moście co nie jest takie proste bez kanału jeszcze wtedy

p.s. wymień taką skrzynię biegów w sierrce 4x4 to jesteś dobry,
andrewb25

08 Sie 2009, 20:11

To jest nic kolego uwierz mi....
Ja w życiu miałem na stole 3 silniki rozbierałem je do zera remontowałem i składałem z powrotem i każdy z nich jeszcze długo działał w tym jeden jeździ do dziś.
A z zawodu nie jestem mechanikiem.
A i w Golfie II dostęp do skrzyni wcale nie jest taki łatwy, żeby z nią wyjechać w dół trzeba się nieźle nakręcić różnymi kluczami. Wymieniałem w sierce ojca skrzynię, zeszło mi jakieś 5 godzin z przerwami.
stasiowski121

08 Sie 2009, 21:50

Ja to zrobiłem bez kanału ani podnośnika kolumnowego kolega dobrze zapłacił to się zgodziłem używałem do tego zwykłych kluczy ( nie pneumatycznych )
Rozkręcić skrzynie to każdy rozkręci ale skręcić ją tak żeby odpowiednio pracowała to takie proste nie jest
PS Skrzynie wymieniłem sam nikt mi nie pomagał
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika