Chce kupic mocne kombii do 25 tyś

07 Lis 2010, 19:44

pinio124 napisał(a):Roadkiller- Laguna jest uznawana za motoryzacyjną porażkę renault... Dopiero III generacja jest uznawana za solidną, chociaż ludzie dalej są niestety sceptycznie nastawieni. A szkoda :mrgreen:

Ano... Spróbuj a polubisz ;) Ja problemów w mojej przez 3 lata nie mam :P A podobno taki najbardziej awaryjny silnik i w ogóle :D

Co do 3.0 to problemów nie ma z silnikiem. A z elektroniką to różnie bywa.
Było: '02 Laguna IIphI 2.2dCi, '99 Astra F 1.6 8V, '05 Vel Satis 2.0T, '02 Laguna IIphI V6 24V, '06 Laguna IIphII 2.0dCi
Jest: '06 Vel Satis 2.0T, '06 Laguna 2.0dCi 173KM GT
Roadkiller
Aktywny

Zdjęcia: 4
Miejscowość: GCH
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Laguna IIphII
Silnik: 2.0dCi 173KM GT
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006

07 Lis 2010, 21:31

Nie no laguna dla mnie bez obrazy nie ma charakteru ani troche wiec raczej nie bardzo mocno zastanawiam sien ad alfa 156 2.5 V6 bmw e39 540 lub 530 d to mondeo wydaje sie ciekawe i pomysły sie koncza merce i ople odpadaja z wejscia bo mi sie nie podobaja.Jakies inne sugestie pozdrawiam i dziekuej za wszsytkie dotychczasowe porady
Salgado
Nowicjusz

Miejscowość: Boat

08 Lis 2010, 11:05

Mysle, że nie ma juz co szukać dalej :wink:
Wybrałeś swoją trójkę, więc teraz musisz sie przejechać wszystkimi, żeby móc obiektywnie ocenić. Ale jesli chcesz jeszcze szukać dalej- to może cos takiego.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

[link do oferty na Allegro wygasł]
Ignorance is bliss...
pinio124
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdańsk
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Opel Astra III
Silnik: 1.7 CDTi 100 KM
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2004

08 Lis 2010, 20:35

A może Passat B5 po lifcie z 2.8V6 pod maską , albo W8 z 4.0 275km .
Kris
kris11kris12
Początkujący

Miejscowość: Słupsk
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Opel Astra 2.0Di
Silnik: 2.0Di 82km
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 1998

16 Lis 2010, 15:21

Własnie sam rozgladałem sie jeszcze za tym paskiem W8 ale w ogóle nie wiem jak jest z serwisem czegos takiego bo w życiu takiego silnika na oczy nie widziałem chyba najbardziej przekonany jestem jednak do bmw e39 i raczje skłaniam sie do wersji 540
Salgado
Nowicjusz

Miejscowość: Boat

16 Lis 2010, 18:25

oczywiście przykładowo bo właścicielowi chyba się cyferki pomyliły bo niby 99' a z wyglądu to przed 98 bo jest przed liftingowy model (brak kierunków w lusterkach,inne koło kierownicy, inny wyświetlacz komputera, inne wstawki drewniane itp)
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Czy agresja na drodze może być zaraźliwa?
    Nieprzyjemne gesty, nadmierne używanie klaksonu, zajeżdżanie innym drogi czy naciskanie na innych kierowców przez jazdę zbyt blisko – to wszystko nie tylko stwarza zagrożenie i brak szacunku, ale może również ...