Chcę kupić samochód do 10tyś. tylko nie wiem jaki?

06 Wrz 2012, 11:34

Witam. Od 5 miesięcy jestem szczęśliwym posiadaczem prawa jazdy . Chcę kupić samochód tylko nie wiem jaki . Poradzicie mi coś ??
Chcę żeby był to samochód do 10 tyś. musi być 5 drzwiowy , diesel-benzyna (obojętne) , pojemność (nie za duża) ,zbytnio wielkiego wyposażenia nie musi mieć wystardczy żeby jeździł , no i żeby był w mało awaryjny ( jestem studentem i nie mam zbyt dużo kasy na naprawy itp. )
Bardzo proszę o porady .
Z góry dziękuję.
karlos23
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001

06 Wrz 2012, 11:41

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

06 Wrz 2012, 20:50

Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

07 Wrz 2012, 22:43

Po co mu taka wielka krowa jak Leganza?

Szukaj sobie czegoś w miarę możliwości taniego w utrzymaniu, z jakimś oszczędnym silnikiem. Powiedz coś bardziej jakie masz preferencje, oczekiwania to coś postaramy się bardziej doradzić.
Los_Dawidos
Aktywny

Prawo jazdy: 05 08 2010
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Opel Astra
Paliwo: Diesel

08 Wrz 2012, 12:01

[link do oferty na Allegro wygasł]

chodzi mi o coś takiego lub podobnego . Silnik nie może być większy niż 1.8 ( chciałbym czymś przycisnąć , a z drugiej strony żeby nie było wiru w baku paliwowym ) .
Hmm.... wszelkie wyposażenie mile widziane , lecz gdy znajdzie się samochód bez to nie będę płakał.
Tak jak mówiłem 4-5 drzwi , najlepiej sedan lub kombi . Chciałbym pojeździć nim z 4 lata . No i żeby koszty napraw mnie nie zjadły .
Pozdrawiam
karlos23
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Czy płukanki do silnika rzeczywiście pomagają?
    Temat płukanek do silnika to powód do niekończące się dyskusji. Niektórzy uważają, że użycie płukanki nie tylko nie pomaga, ale może nawet zaszkodzić silnikowi. Inni są fanami płukanek i stosują je jako środek ...