Chcę kupić samochód do 13000 tysięcy doradzcie

01 Gru 2009, 12:14

Witajcie.

Chcę kupić samochód taki do 13 000 tysięcy zł mam problem ponieważ chcę kupić w miarę dobry rocznik i mało awaryjne i przy jakiejś naprawie by nie wydawać majątku na części a nie wiem które auto wybrać.(koniecznie musi być kombik)
zastanawiam się nad oplem astrą i volvo (niedawno byłem pewny że chcę kupić opla vectrę ale znajomo i rodzina mi poodraczali bo podobno gnije szybko) myślałem też nad audi ta by mi najbardziej spasowała ale za kwotę 13 000 zł kupię gdzieś rocznik 1996/97 a opla czy volvo przy tej cenie to można już rocznik 1999/2001 mieć.

Także kompletnie nie wiem na co się zdecydować będę wdzięczny za każdą poradę i opinię.
jasko196
Początkujący

Miejscowość: bielsko

01 Gru 2009, 12:46

Może Peugeot 406 Break 2.0 HDI ? Za tą kwotę powinieneś dostać dobry rocznik w dobrym stanie, a sama konstrukcja 406 jest chyba najbardziej udanym samochodem, który wypuścił Peugeot.
Miraku
Początkujący

Miejscowość: Rogoźno

01 Gru 2009, 16:09

Miraku napisał(a):Może Peugeot 406 Break 2.0 HDI ? Za tą kwotę powinieneś dostać dobry rocznik w dobrym stanie, a sama konstrukcja 406 jest chyba najbardziej udanym samochodem, który wypuścił Peugeot.

ładne autko przeglądałem na allegro.
Tzn: Ogólnie najbardziej skłaniam się do tych które wymieniłem które nie wiem dokładnie na który się zdecydować
jasko196
Początkujący

Miejscowość: bielsko
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
    Bum i nagłe rozerwanie opony!
    Nagłe rozerwanie opony zdarza się rzadko, ale jest bardzo niebezpieczne. Co może być powodem? Z reguły mamy do czynienia z długotrwałymi zaniedbaniami – przede wszystkim jazdą na niedopompowanych oponach i brakiem regularnej ...