kasiak napisał(a):chcialabym sama pojechac i sobie cos wybrac,prosze o rady.
heheh ale jakie chcesz rady?
po pierwsze to znajomość języka, to jest podstawa, jeżeli nie znasz niemieckiego to weź kogoś kto zna, bez znajomości języka nawet się nie wybieraj, choć czasami można też polaków spotkać, ja czasami spotykam, np. jakąś polkę co jest narzeczoną jakiegoś niemca czy turka itp..
po angielsku możesz się czasami dogadać, ale nie wszyscy niemcy znają.
po drugie to musisz wziąść troszkę więcej kaski na wypadek jakbyś nic nie znalazła w kwocie co założylaś to szukasz aut droższych.
auto chcesz kupić w komisie czy od osoby prywatnej? jeżeli od osoby prywatnej to będzie to auto droższe w zakupie niż w polsce. (jeżeli jest w bdb stanie) i trzeba kupić sobie gazetę z ogłoszeniami i szukać.
auta na mobile.de i autoscouncie raczej zapisz sobie ale nie wybieraj tego auta z tą myślą że kupisz tylko ten samochód, bo na miejscu będzie duże rozczarowanie,
ogolnie aut jest sporo, ale igiełki na drzewach nie rosną, większość aut które się przywozi do polski to są auta w mniejszym czy większym stopniu uszkodzone, lub zajechane a te są za grosze więc najbardziej schodzą, zresztą jak będziesz w niemczech to zobaczysz co na lawetach zjeżdża
ja mam kilka zaufanych autokomisów, ale niestety z przyczyn handlowych nie mogę Ci podać namiarów