Chcesz tanio kupić OC? Unikaj tych 8 błędów

12 Sie 2015, 16:14

W internecie temat sposobów na zakup taniego OC jest maglowany wzdłuż i wszerz, oczywiste jest, że najlepiej szukać współwłaściciela z jak najwyższymi zniżkami i robić porównanie jak największej liczby ofert, ale czy wiedziałeś, że o cenę OC możesz tak samo się targować jak na targu przy zakupie jabłek? :) W naszym artykule opisujemy kilka sposobów na obniżenie składki nawet jeśli nie masz możliwości dopisania współwłaściciela.

Link: [link do mFind wygasł] (czas czytania 6 minut)

Ku przestrodze: Za OC nie warto przepłacać! :)

Pozdrawiam,
Łukasz
mfind
Aktywny

Zdjęcia: 4
Auto: Volvo S40

29 Wrz 2015, 20:42

Najniższa cena to wbrew pozorom nie wszystko. Warto patrzeć czy ubezpieczyciel proponuje np. assistance wypadkowy albo Zieloną Kartę w cenie.
izydor
Początkujący

Miejscowość: Stolica

29 Wrz 2015, 20:46

Jeśli ktoś potrzebuje Zielonej Karty to wtedy jak najbardziej może zwrócić uwagę na oferty gdzie jest ona dodawana bezpłatnie lub za niską opłatą :) Co do assistance to w celu zapewnienia realnej ochrony należy porównać zakresy wielu ubezpieczycieli i wybrać opcję, które oferuje jak najwięcej za przystępną cenę. Niestety assistance dodawane "za darmo" do OC są bardzo okrojone :(

Pozdrawiam,
Łukasz
mfind
Aktywny

09 Paź 2015, 12:23

No ale chyba lepiej mieć okrojone assistance niż w ogóle nie mieć. Mnie się raz przydało, tak jak i zielona karta za granicą, a przecież nie każdego stać na dodatkowe opłaty.
gabii
Nowicjusz

Miejscowość: Podlaskie

09 Paź 2015, 12:27

Jak najbardziej jednak jeśli to dodatkowe assistance nie wiąże się z wyborem znacznie droższego ubezpieczyciela :)
Dla przykładu:
- ubezpieczyciel A oferuje OC za 350 zł bez assistance
- ubezpieczyciel B oferuje OC za 500 zł z mini assistance

W takiej sytuacji lepiej wziąć OC od ubezpieczyciela A i ewentualnie wykupić pełny pakiet assistance za te 150 zł różnicy :)

Podobnie jest z Zieloną Kartą i innymi dodatkami. Kwestia porównania i realnego określenia czy to jest warte zakupu. Jeśli takie OC z dodatkami wychodzi najtaniej lub prawie najtaniej to zdecydowanie lepiej wybrać taką ofertę niż "gołą" :)

Pozdrawiam,
Łukasz
mfind
Aktywny

12 Paź 2015, 18:56

Masz rację, ale dla mnie wystarcza to co mam z generali. Może kiedyś się zdecyduję na pełen pakiet assistance, ale teraz musi mi wystarczyć to co dostałam za darmo w sumie :)
gabii
Nowicjusz

Miejscowość: Podlaskie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Trzymaj się odpowiedniego pasa ruchu
    Kierowcy często zapominają o zasadach ruchu drogowego i na drodze dwupasmowej jeżdżą lewym pasem, a na drodze trzypasmowej środkowym i lewym. Tymczasem w Polsce obowiązuje ruch prawostronny, co w praktyce zobowiązuje kierowców ...