Chciałbym kupić Forda Mustanga, proszę o porady i pomoc

25 Kwi 2010, 11:22

Witam :) Zaraz na początku chciałem powiedzieć, że za niedługo dostaję prawo jazdy i bardzo chciałbym sobie kupić Forda Mustanga (rocznik obojętny). Jednak mój budżet jest bardzo skromny ( Maksymalnie mogę wydać 6-7 tys. zł). Zastanawiam się czy nie kupić sobie jakiegoś w gorszym stanie i go powoli odnawiać. Chciałem także zaznaczyć, że nie chcę tego samochodu ze względu na jego 300 KM tylko ze względu na jego charakter, dzwięk itp. Bardzo proszę o pomoc i ewentualnie linki do takich samochodów, ponieważ sam szukam na mobile.de i allegro ale nic tam nie ma.
Casanova
Nowicjusz

Miejscowość: Międzyrzecze
0

25 Kwi 2010, 11:40

A czy Ty myślisz, że każdy mustang ma 300KM? za tą kwotę to możesz coś znaleźć z ok 95r z silnikiem 3,8 jakoś 140-150km nie pamiętam dokładnie. No i jeśli zdałeś nie dawno prawko to mogę sądzić, że zniżek nie posiadasz(ewentualnie współwłaściciel) wiec ubezpieczenie cię pochłonie nie mówiąc o spalaniu i częściach do niego.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001
0

25 Kwi 2010, 16:42

Casanova napisał(a):Witam :) Zaraz na początku chciałem powiedzieć, że za niedługo dostaję prawo jazdy i bardzo chciałbym sobie kupić Forda Mustanga (rocznik obojętny). Jednak mój budżet jest bardzo skromny ( Maksymalnie mogę wydać 6-7 tys. zł). Zastanawiam się czy nie kupić sobie jakiegoś w gorszym stanie i go powoli odnawiać. Chciałem także zaznaczyć, że nie chcę tego samochodu ze względu na jego 300 KM tylko ze względu na jego charakter, dzwięk itp. Bardzo proszę o pomoc i ewentualnie linki do takich samochodów, ponieważ sam szukam na mobile.de i allegro ale nic tam nie ma.

Co tu dużo mówić - nie stać Cię na taki samochód.
Jeżeli nawet kupisz to wydasz ostatnie pieniądze, na paliwo będziesz miał może na miesiąc czasu, a za OC zapłacisz z połowę wartości auta.
A Ty chcesz jeszcze go remontować i odnawiać, gdzie części dostać trudno i są one drogie.

Jak będziesz miał 40 lat, sprawnie działającą firmę i będziesz się nudził w niedzielne popołudnia to sobie będziesz Mustanga remontował i wyrywał później na niego panienki, bo żona z dziećmi będzie siedzieć. Ale nie teraz.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

3

25 Kwi 2010, 17:13

... ponieważ sam szukam na mobile.de i allegro ale nic tam nie ma....

Jak to nie ma zle szukales
[link do oferty na Allegro wygasł]

Dziecko sadzac po twojej naiwnosci ty jeszcze nie dorosles do samochodu , odlozone pieniadze przeznacz na psychologa bo obawiam sie ze to jest tobie bardzo potrzebne
Jak takim ludziom daja prawo jazdy|? - toz zadne radary czy dobre drogi nie pomoga
Ty chyba zyjesz w alternatywnej rzeczywistosci , po co ci mustang za 6 tys kupisz Ferrari
dark13
Początkujący

Miejscowość: szczecin
3

25 Kwi 2010, 19:15

idiotyczna prowokacja, zmykaj szczunie
illusion
Aktywny

Miejscowość: Poznań
0

25 Kwi 2010, 19:48

Mustanga? To chyba efekt wczorajszego filmu - 60 Sekund :mrgreen: A tak poważnie, można kupić "europejskiego mustanga" za tę kwotę, a nawet dwa ;) Forda Capri lub Opla Mantę ;)
pawelMX6
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Gdynia
Auto: Nie mam
0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Przeszkody do pokonania - dziury, zwierzęta, piesi
    Jazda wymaga od kierowców dużej czujności i uwagi, zwłaszcza, jeśli na drodze mogą spotkać pieszych czy zwierzęta. Zderzenie z nimi może skończyć się dla nich tragicznie. Dlatego ważne, aby zawsze być przygotowanym ...

25 Kwi 2010, 20:29

Jak chcesz mieć fajnego Forda, takie pro-fajnego to polecam model V8 Cobra! Za jakieś 100 tysięcy powieneś go kupić :)
?stupid
Nowicjusz

Miejscowość: Kutno
1

25 Kwi 2010, 20:48

Dishman napisał(a):Jak będziesz miał 40 lat, sprawnie działającą firmę i będziesz się nudził w niedzielne popołudnia to sobie będziesz Mustanga remontował i wyrywał później na niego panienki, bo żona z dziećmi będzie siedzieć. Ale nie teraz.
bla bla bla :mrgreen:
mając 20 lat zakupiłem Pontiaca TrasAM (jak by młodsze pokolenie nie wiedziałó tu był film Smokey &the Bandit:wink:) w stanie oczywiście rokującym w udaną rekonstrukcje :mrgreen: wiedomo kilkanaście lat temu co najwyżej za tą kase to sobie poldolota mogłem kupić :mrgreen: rok zajęło odnowienie auta (większość rzeczy robiłem sam lub z moim przyszłym szwagrem wieczorami po studiach :mrgreen: ) po roku wyjechało bardzo ładnie odrestaurowane autko za kasę porównywalną sprawnym egzemplarzem silnik Hemi 5,7 pochłaniał paliwo z prędkością kosmiczną :mrgreen: ale przyjemność jazdy była wielka ;) cóż sprzedaliśmy pontiaca i odrestaurowaliśmy za tą kase 2 capri, które nota bene jeżdżą do dziś ;) pontiak niestety u nowego właściciela zaliczył dachowanie i nie opłacało się z nim nic robić :sad:

tak że powiem jedno należy realizować marzenia nawet jak czasem na nie nas nie stać ;)

teraz skręcam w garażu śmietniki :mrgreen: jeżdżą całkiem fajnie aczkolwiek główna powłoka lakiernicza to "baranek" a nier porządny lakier ale no cóż podobno człowiek idzie do przodu :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
0

28 Maj 2010, 22:30

Casanova napisał(a):Witam :) Zaraz na początku chciałem powiedzieć, że za niedługo dostaję prawo jazdy i bardzo chciałbym sobie kupić Forda Mustanga (rocznik obojętny). Jednak mój budżet jest bardzo skromny ( Maksymalnie mogę wydać 6-7 tys. zł). Zastanawiam się czy nie kupić sobie jakiegoś w gorszym stanie i go powoli odnawiać. Chciałem także zaznaczyć, że nie chcę tego samochodu ze względu na jego 300 KM tylko ze względu na jego charakter, dzwięk itp. Bardzo proszę o pomoc i ewentualnie linki do takich samochodów, ponieważ sam szukam na mobile.de i allegro ale nic tam nie ma.

Niestety za te pieniądze nie kupisz nic porządnego ,jeśli już to może jakieś sn95 V6 3,8 po 5 wypadkach w które będzie ładował masę kasy i przeklinał dzień w którym go kupiłeś.
Na razie kup coś zwyczajnego do nauki - z przednim napędem ,uzbieraj pieniędzy i wtedy pomyśl a czymś takim jak mustang :)
Pozdrawiam
Tomek
alfatech
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Koło
1