Chcialbym kupic golfa 3 na co mam zwracac uwage przy zakupie

28 Kwi 2011, 10:30

Chcialbym kupic golfa3 na co mam zwracac uwage przy zakupie tego auta .Bedzie to moje pierwsz auto .
szmondek
Nowicjusz

Miejscowość: szczecin

28 Kwi 2011, 22:20

Golfy III już zaczynają rdzewieć mocno więc na pewno warto sprawdzić auto pod tym względem(progi, nadkola oraz czy nie widać śladów jakiś poważnych zderzeń i niefachowej naprawy). Co do silnika to już zależy czy diesel czy benzyna. Warto też posprawdzać wyposażenie elektryczne czy działa.
lukker
Początkujący

Miejscowość: Starachowice

29 Kwi 2011, 07:13

[quote="szmondek"]Chcialbym kupic golfa3 zgazem na co mam zwracac szczegolnom uwage przy zakupie tego auta
szmondek
Nowicjusz

Miejscowość: szczecin

29 Kwi 2011, 13:04

Najlepszym rozwiązaniem jest podczas kupna auta zaproponowanie sprzedającemu przejażdżki z tym autem do jakiegoś punktu gdzie zakładają lub reguluja instalacje gazowe. Tam sprawdzą i powiedzą Ci czy z instalacja jest wszystko OK. To wiele nie kosztuje a masz pewnośc że bezpiecznie będziesz jeżdził Ty i Twoja Rodzina. Sam nie jestes w stanie zorientowac sie w tym czy instalacja jest wporządku. Jest to bardzo wazne tez z tego względu że silnik auta (przy wadliwej instalacji) może dostawac duże obciążenie a auto może gasnąc z niewiadomych przyczyn.
marian0113
Nowicjusz

Miejscowość: Krotoszyn

10 Maj 2011, 19:44

ja posiadam już drugiego golfa w swoim zyciu u zawsze patrze najbardziej na rdzę bo wiadomo roczniki już nie za młode wiec zrzera je + najważniejsze dla mnie turbina jesli takowe kupujesz słucham czy gwizda czy już zgrzyta wtedy wiadomo że już jest na wykończeniu a pozatym nie mam zastrzezeń do tego auta no i zawieszenie to normalne na naszych drogach
Maarcin80
Nowicjusz