Chevrolet Aveo czy Opel Astra 2 Classic który kupić?

17 Paź 2007, 14:56

Witam. Chcemy razem z mamą kupić właśnie, któryś samochodów takich jak w temacie. Jak widać wybraliśmy mniej więcej model i markę. I teraz mam pytanie Jaki jest lepszy z nich dla kobiety, w sensie np. wysokiego siedzenia, żeby bylo lepiej widać drogę, niezawodność czyli jak najmniej awaryjny i może dodam bezpieczeństwo(puduszki powietrzne itd).Co o nich sądzicie i którego Waszym zdaniem wybrać?? Pozdrawiam ciepło i z góry dziękuje za Wasze posty. Maria:)
Maria
Marionka
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

17 Paź 2007, 15:28

:D Szanowne Panie: nalegam, aby kupić Astrę 2 Classic; jest po prostu standardem europejskim, przynajmniej dla mnie...
fordon

17 Paź 2007, 18:42

Polecam Opla Astrę niż Aveo. Astra jest przestronniejsza od Aveo. Sam jeżdżę tym autem i jestem bardzo zadowolony. Jeżeli kupujesz z salonu to w wyposażeniu opcjonalnym na pewno znajdzie się regulacja wysokości fotela i oczywiście poduszki powietrzne. Ąby była optymalna pozycja za kierownicą, polecam dodać do wyposażenia regulacja kierownicy dwupłaszczyznowej i może jeszcze dodać klimatyzację. Podczas jazdy tym autem bardzo dobrze mi prowadzi. Polecam z wystarczającym dynamicznym silnikiem 1.4 90 KM. Jest silnik 1.6 100 KM, ale spala o 1 litr więcej benzyny i dlatego jest nieco szybszy od silnika 1.4.

Pozdro :wink:
Per aspera ad astra
Tiguan
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Pruszków

17 Paź 2007, 23:51

Mnie osobiście podoba mi się Chevrolet Aveo, a mamie Opel Astra:) Ale to co widziałyśmy, to były tylko zdjęcia z internetu, które przekazują co mniej więcej można się spodziewać po tych samochodach. Natomiast, prawdziwe wrażenia będą jak jutro wybierzemy się do salonów samochodowych i zobaczymy je na własne oczy. A co sądzicie o Seatach?? Pozdrawiam i dziękuję za posty. :)
Maria
Marionka
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

18 Paź 2007, 07:32

:D Marionka: Seaty, to ścisła współpraca z VW; masz podobne standardy, jak w Golfach obecnych lat. :oops:
fordon

18 Paź 2007, 17:14

Moim zdaniem lepszym wyborem byłby Opel Astra , bo Opel to sprawdzona marka samochodów. Astry są mało awaryjne. Co do Aveo to pierwsza sprawa to to że kojarzą się z nauką jazdy, a druga to to że nie są sprawdzoną marką i są bardziej awaryjne niż Ople.
Lensky
Nowicjusz

Miejscowość: Toruń
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ciągniki balastowe z siłą uciągu lokomotywy!
    Najważniejszym parametrem ciągnika balastowego jest siła uciągu. Jest ona uzależniona nie tylko od mocy silnika, ale także od tego, jak skutecznie jest przekazywana na osie ciągnika – te zaś muszą mieć zapewniony stały ...

18 Paź 2007, 20:34

Jeżdżę troszkę służbową Astrą II. Bardzo fajny samochodzik. Do niedawna sama zastanawiałam się nad jego zakupem. Wybrałam jednak VW. Jeśli jednak stoisz przed wyborem Aveo czy Astra, ja zdecydowanie podpisze się pod tym ostatnim :)
POzdrawiam i życzę dobrych wyborów :)
limonka
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa