Chevrolet Blazer 4.3 V6 1999r - problem z immo

25 Lut 2020, 23:25

Witam, szukam dobrego elektryka samochodowego który nie boi się wyzwań (rozumiem przez to że nie klepie tylko Volkswagena itp.) najlepiej w zachodniopomorskim lub lubuskim. Samochód amerykaniec Chevy Blazer jak w tytule. Problem leży prawdopodobnie w immo, bo już kiedyś to przerabiałem (auto odpala, po chwili gaśnie i włącza się kontrolka długich świateł, takie to ciekawe auto, ale wdzięczne :twisted: ). Z góry dzięki za jakiekolwiek wskazówki, w razie pytań pisać.
Lee23
Nowicjusz

Miejscowość: Dębno
Auto: Chevrolet Blazer
Silnik: 4.3 V6 Vortec 193KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1999

01 Mar 2020, 15:35

Z tym powinna sobie poradzić większość elektryków którzy mają również wprawę w zakładaniu alarmów samochodowych. Poszukaj takich myślę że to najlepszy trop, możesz nawet zadzwonić tam gdzie zakładają alarmy i je serwisują jest duża szansa że pomogą w temacie.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

01 Mar 2020, 21:42

Dzięki za podpowiedź, w mojej okolicy jest kilku elektryków i nie uważam że nie potrafili by tego zrobić, temat bardziej rozwija się w ten sposób że jak pamiętam od dziecka było tu zagłębie mechaników i elektryków i wszyscy cisnęli niemieckie stajnie. Co tu dużo mówić 90% idzie na łatwiznę. Ale pójdę za twoją radą i podzwonię do kilku firm. Kiedy kupiłem ten samochód 7 lat temu był ten sam problem, ale z dobrym kumplem mechanikiem udało się znaleźć znaleźć filmik na YT z procedurą naprawy, czyli zrobienie bajpasu przy stacyjce i programowania komputera samochodu za pomocą stacyjki i konsoli. Ale instrukcja zginęła a filmiku nie mogę już znaleźć. Jeszcze raz dzięki za podpowiedź Cichy77 i pozdrawiam :piwo: . Oczywiście jeżeli znajdzie się ktoś z dobrą radą i pomocną dłonią to czekam na tak owe :D
Lee23
Nowicjusz

Miejscowość: Dębno
Auto: Chevrolet Blazer
Silnik: 4.3 V6 Vortec 193KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak wymienić samemu koło w samochodzie osobowym?
    Sprawna wymiana koła w samochodzie wymaga pewnej praktyki, ale dobrym punktem wyjścia może być teoretyczne opanowanie tej operacji. Co jest niezbędne i w jakiej kolejności należy wykonywać poszczególne czynności? Wyjaśniamy ...