REKLAMA
Hej mam Cruza 1.8 silnik z LPG od 2 miesięcy. Kupiłem nówkę w salonie ale rok produkcji 2011. Od samego początku pojawiły się problemy z mocą, przyspieszeniem w tym aucie.
Kiedy dostaje wysokie obroty (niezaleznie od biegu) ok. 3,5 -4 tys. obrotów zaczyna go "dusić". Mam wrażenie jakby coś go trzymało i nie dawało mu się rozpędzić.
Najpierw myślałem że po pierwszej regulacji LPG będzie ok. ale to nic nie dało. Kolejna wizyta w serwisie kolejna regulacja i nic. Podczas trzeciej wizyty sprawdzano silnik pod kątem katalizatora i wprowadzili nowe oprogramowanie zmieniając konfigurację silnika jednocześnie wykluczyli instalację LPG, ale również nic się nie zmieniło. Po tej wizycie dali mi do zrozumienia że mi sie tylko wydaje i że ten typ tak ma!
Musze przyznać że każda wizyta w serwisie troszkę polepszała to przyspieszenie. Ale coś jest dalej nie tak!
Aż wreszcie zapaliła sie kontrolka usterki silnika. Przy czwartej naprawie doszli do kolektora( nie wiem dokładnie co to jest) znowu wyregulowali LPG a ja mam dalej wrażenie że to nie to. Czy ktos miał podobne problemy pomóżcie i doradźcie coś!!!