Chevrolet epica

05 Maj 2020, 01:42

Cześć,

piszę swój pierwszy post, więc witam wszystkich. Mam nadzieje, że za jakiś czas po kupnie samochodu nie będę musiał tutaj często zaglądać z powodu problemów.

Mam obecnie 22 lata i szukam auta typowego dla młodego faceta. Zainteresowała mnie epica. Z powodu wyjątkowo korzystnego stosunku cena-wygląd-rocznik. Przeszukałem forum, ale nie znalazłem żadnych konkretnych opinii na jej temat w zadowalającej ilości. A tematów z przed ponad 6 lat już nie sprawdzałem.

Czy warto kupić ten samochód? Czy to już nie są jeżdżące graty, który każdy próbuje przepchnąć dalej z powodu awarii, czy innych kosztownych problemów? Nie chciałbym, żeby samochód za kilkanaście tysięcy zaraz mi się rozkraczył na drodze. Wiem, że nikt mi tego nie zagwarantuje, ale jeśli ten model nie jest znany z takich rzeczy, to dalej będę rozważał kupno.

I jeszcze mam pytanie, czy to prawda, żeby przypadkiem nie kupować kilkunastoletniego diesla i brać jedynie benzynę, lub b+lpg?
XYZ1
Nowicjusz

05 Maj 2020, 16:06

Ile masz kasy na zakup auta? Potrzebujesz tak dużego auta (segment D)?
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

05 Maj 2020, 16:55

Zależy za ile będzie można kupić sprawny egzemplarz. Jeśli trafi się za 12k, to dam 12k, a jeśli nie obejdzie się bez 14k, to myślę, że też dam te 14k. Chyba, że obie te kwoty są zbyt małe, ale z tego co widzę ciężko kupić epicke za więcej niż 15 tysięcy.

Nie potrzebuje tak dużego samochodu, to bardziej moje fantazje, żeby czymś takim jeździć.

Chciałbym też zapytać o wasze zdanie na temat passata b6 w takim przedziale cenowym, a przede wszystkim o tym co myślicie na temat tak starego diesla.
XYZ1
Nowicjusz

05 Maj 2020, 19:39

XYZ1 napisał(a):Chciałbym też zapytać o wasze zdanie na temat passata b6 w takim przedziale cenowym, a przede wszystkim o tym co myślicie na temat tak starego diesla
awaryjny gniot z kiepskimi silnikami (dobre są tylko słabowite i przestarzałe, ale reszta nie powala).
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004