Chevrolet Kalos - wnętrze auta i dziwny element do identyfikacji

17 Lut 2021, 21:25

Hej. Kupiłam wczoraj auto i chciałam zapytać co to zaznaczone w załączniku jest? :D

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

angelika123m
Obserwowany

18 Lut 2021, 11:36

Powyżej masz regulację lusterek. Ten otwór to nie wiem hm... jakiś schowek na dowód, kartę? Zaświeć do środka i zobacz co tam jest :)

Z ciekawości sprawdziłem instrukcję od Kalosa i Aveo i nic na ten temat nie ma ale widać że było to oryginalnie montowane.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

19 Lut 2021, 10:42

Jest to schowek na kartę. Użyteczny, jeżeli np. chcemy zapłacić za przejazd autostradą, przez most, w McDonaldzie :) itd Chcąc zapłacić z samochodu nie trzeba jej szukać w portfelu, w schowku, kieszeni itd, tylko jest pod ręką.
Dla pewności zaświeć do środka - powinno tam być pusto, a karta po włożeniu powinna wystawać jakiś centymetr, żeby można ją było złapać dwoma palcami.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Jak bezpiecznie holować samochód osobowy?
    Niezależnie od tego ile jeździmy samochodem dużo czy też mało nie możemy założyć, że nie przytrafi nam się awaria, która unieruchomi nasz pojazd. Dlatego warto wiedzieć co zrobić, gdy do takiej sytuacji dojdzie? Po ...