Chevrolet Malibu 1999 za 1000 Euro. Warto?

21 Lip 2014, 17:25

Geniodekt napisał(a):Po sprowadzeniu do Polski koszty wyniosą jakieś 6000 zł .

Chyba nie masz kalkulatorka :D

Zakup 4k
Transport 1,5k
Papiery z rejestr 3k
Starter 3k minimum..

Suma prawie 12k i dalej jeździsz śmietniczką.

BK1928 napisał(a):A warto wysłać po niemiecku e-mail właścicielowi i sprawdzić VIN w tym carfax i zobaczymy co to auto kryje. Bo takie Malibu warte jest ok. 2-3 tys Euro?

Ale zrozum że to auto jest nic nie warte...śmietnik z badziewną skrzynią palący więcej od t20.

W tamtym roku sprowadzałem Lexa z DE który był już zarejestrowany w DE od nowości ale pochodził z USA jak byłem w celnym powiedzieli mi że mam szczęście że był opłacony na terenie UE bo opłaty byłby +30% a w przypadku tego linka napisane jest wyraźnie że ma US papierki.

Jak byłby opłacony w PL to może jest warty 5-6k.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

21 Lip 2014, 18:09

Auto jest chyba w Niemczech, a nie w USA :roll:
No chyba, że źle rozumiem z opisu.
Korzystałem z tego: http://www.autokalkulator.pl/

EDIT: A nie sorry. W opisie na samym dole jest "US-Papiere", co rozumiem jako amerykańskie papiery, tak ?
Geniodekt
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 299
Przebieg/rok: 23tys. km
Auto: Impreza/Volvo S80
Silnik: 2.0 160/2.9 202
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Moto Awards 2021 - najlepszy samochód klasy wyższej
    Plebiscyt Moto Awards odbył się w tym roku już po raz czwarty, a o tym, które z nominowanych aut zdobędą nagrody w poszczególnych kategoriach decydowali czytelnicy w głosowaniu internetowym. W kategorii ...