Chiałbym kupić Seat Arosa 1.7 SDI - kilka pytań

14 Wrz 2014, 18:23

Witam.
Chciałbym kupić Seat Arosa 1.7 SDi 60km 1999 rok,ale od razu będę musiał tam wymienić rozrząd,jaki to jest mniej więcej koszt? Po internecie patrze,ale nigdzie to nie jest tak dokładnie opisane,co trzeba wymienić i ile to będzie kosztowało,a ja nie mam za wielkiej wiedzy na temat tego samochodu. Będzie to moje pierwsze auto i chciałbym wiedzieć co o nim sądzicie ? Mój kolega jeździł takim i mówił,że koszt przejechenia 100km to są grosze,mówi że w tych czasach spalanie tego samochodu jest takie jakby jeździć na wodę ;D Jakie są wady tego auta? I czy częsci do tego auta są tanie ? Z góry dzięki za odpowiedź;)
rhyneaka
Obserwowany

Prawo jazdy: 03 01 2014
Auto: Jeszcze nic

14 Wrz 2014, 19:41

Tu masz ceny za rozrząd do tej Arosy z kodami części ! :)
Rozrząd komplet (pasek + rolka) INA 530 0174 10
242,22 zł

Rozrząd komplet (pasek + rolka) INA 530 0086 10
303,33 zł

Rozrząd kompletny (pasek + rolka) CONTI CT1012K1
235,05 zł

Rozrząd kpl. (pasek + rolka) EVR 5545471
231,68 zł
Koszt wymiany to 150-200 zł u normalnego osiedlowego mechanika.
Moim zdaniem rozrząd jest tani do tego autka!
minusem Arosy jest chyba to,że jak mi się wydaje jest rejestrowana na 4 osoby.Przyspieszenia to TO nie ma ale przejedzie wiele tysięcy kilometrów.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Skrobaczka do szyb samochodowych
    Skrobaczka do szyb to narzędzie niezbędne dla każdego kierowcy, który zimą, podczas mrozów parkuje swoje auto na zewnątrz. Przydatna jest także zmiotka, a dla mniej cierpliwych odmrażacz lub mata antyszronowa ...