Chiński rynek samochodowy

04 Sie 2011, 17:33

Co powiecie o tym bardzo dynamicznie rozwijającym się rynku samochodowym? BMW podwoiło sprzedaż w ostatnim kwartale 2011, Volvo jest na tym rynku już od jakiegoś czasu.
Napisz do mnie jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o samochodach Volvo.
faldurf
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warsaw

06 Sie 2011, 19:56

Najbardziej perspektywiczny rynek dla wszystkich koncernów. Nie ma się co dziwić. Chiny to 1,5 mld ludzi. Tam nawet jeżeli większość żyje o misce ryżu dziennie, to i tak jest duża ilość bogatych Chińczyków, których stać na auto.

Np. VW zawsze więcej sprzeda w Polsce, niż na Litwie nowych samochodów, bo Polaków jest zwyczajnie dużo więcej.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

19 Sie 2011, 09:06

tak zgadza się duża ilość klientów ma tutaj spore znaczenie, dobrze że o tym napisałeś :)
faldurf
Początkujący
Awatar użytkownika

26 Sie 2011, 10:57

Myślę że producenci i tak mieli świadomość że Chińczycy będą kopiować ich produkty, więc nie mieli nic do stracenia i pojawili się na rynku Chińskim. Ogromny potencjał.
Mecoer121
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Auto: VW Passat 1.9

17 Wrz 2011, 09:39

ciekawe założenie ale kopia nigdy nie będzie oryginałem.
faldurf
Początkujący
Awatar użytkownika

19 Wrz 2011, 15:35

Zgadzam się z powyższą opinią,kopia będzie tylko kopią i "prawie" oryginałem a jak wiemy-to robi wielką różnicę. Jakoś nie mam zaufania do tego całego chińskiego rynku motoryzacyjnego,może zmieni to czas. Poczekamy zobaczymy.
123opony
Nowicjusz

Auto: VW GOLF V
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nie blokuj skrzyżowania i pasów
    Skrzyżowanie zablokowane przez samochód, który nie zdążył przez nie przejechać np. przed zmianą świateł, to częsty widok. Perspektywa mandatu nie zawsze wystarczy, by zapobiegać takim zachowaniom kierowców. ...