Chińskie radio - problem z podłączeniem w samochodzie

18 Lut 2018, 20:24

Witam, po kupnie chińskiego radia pojechałem do elektryka, który przerobił mi kostkę tak aby pasowała do astry h 2008. Auta już nie mam, ale radio zostało. Przed wyciągnięciem działało bez zarzutu. Próbuję tera podłączyć radio do takiej samej astry, ale nie pamiętam gdzie powinienem podłączyć jeden biały przewód widoczny na zdjęciu. Może ktoś pomoże?
szczurk
Obserwowany
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 26 11 2006
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Vauxhall Astra Estate
Silnik: 1.3 CDTi
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

19 Lut 2018, 10:54

szczurk napisał(a):Próbuję tera podłączyć radio do takiej samej astry, ale nie pamiętam gdzie powinienem podłączyć jeden biały przewód widoczny na zdjęciu. Może ktoś pomoże?
Według schematu i opisanych pinów na radiu biały jest od głośników FL (+) czyli lewy przód zasilanie.

Ale patrząc na to drugie zdjęcie ten biały kabel z bezpiecznikiem bo pewnie ci o niego chodzi to może być zasilanie zobacz dokładnie z jakim kablem łączy się dalej bo na zdjęciu tego ne widać tylko wchodzi chyba do te kostki wyżej i nic więcej nie wiemy. Mogę przypuszczać że łączy się dalej z ACC (czerwony) zasilanie po stacyjce.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1999

19 Lut 2018, 13:54

Tak, ten biały wchodzi do kostki, razem z GND, i B+. Raczej masz rację, to chyba jest kabelek do stacyjki :happy: .

Dziękuję Bardzo :D
szczurk
Obserwowany
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 26 11 2006
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Vauxhall Astra Estate
Silnik: 1.3 CDTi
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2013
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jeden model samochodu i dwie wersje zawieszenia
    Pewne, na pierwszy rzut oka identyczne modele samochodów prezentują różnice w konstrukcji zawieszenia, co wpływa nie tylko na ich osiągi drogowe, lecz także na koszty obsługi technicznej. Firma SKF skupia uwagę ...