Posiadam auto Audi A4 Avant z silnikiem 1,9 diesla. Mam malutką dziurę w chłodnicy w górnej prawej części (patrząc z przodu). Co ok. 1000 km muszę dolewać litr płynu. Posiadam starszy preparat w proszku firmy Pulsar "Radiator Sealer P-412". Czy ten środek jest godny polecenia, jeżeli tak to czy ktoś wie, jak użyć. Czytałem trochę w internecie, ale nie znalazłem żadnych konkretów. Chyba, że polecicie mi coś lepszego co zneutralizowałoby ten przeciek.
horscik napisał(a): Chyba, że polecicie mi coś lepszego co zneutralizowałoby ten przeciek.
Wyjazd do warsztatu gdzie bez problemu Ci to zrobią.Są warsztaty które wlaśnie
się w naprawie chłodnic specjalizują...O tym preparacie coś tam słyszałem...
Pamiętaj o tym ze kazdy kij ma dwa końce....
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło. Nie odpowiadam na PW.
Dzięki, ale w takim warsztacie pewnie sobie trochę zażyczą, a poza tym szukanie takiego specjalistycznego miejsca będzie trochę czasochłonne.
Czy zna ktoś może tańszy i prostszy sposób? Proszę o wypowiedzenie się innych forumowiczów.
Aby zastosować ten środek to i tak pewnie musisz odłączyć, lub nawet wyjąć chłodnicę. Polecam jednak oddać do mechanika, bo te środki słyną z zostawania w chłodnicach i zapychania kanałów wodnych w bloku silnika.
Samochody koncepcyjne BMW Design Samochody koncepcyjne to doskonałe pole do popisu dla projektantów. Od elektrycznych układów napędowych, przez drzwi otwierane do góry, po nowatorskie materiały nadwozia – koncepty zawsze wybiegają ...
Cusco tuninguje nową Toyotę Suprę To było pewne. Na rynku tuningowym pojawia się coraz więcej części do nowej Toyoty GR Supry. Tym razem coupé Toyoty na warsztat wzięło japońskie Cusco. Firma nie postawiła jednak na poszerzone nadkola czy wielkie skrzydło, ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.