REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Prawdopodobnie układ ponownie rozszczelnił się i przez to klimatyzacja nie działa. Klimatyzację powinno się włączać nawet zimą, nie powinno być tak że pół roku jeździmy z całkowicie wyłączoną klimą ponieważ wtedy układ najbardziej jest narażony na rozszczelnienie.goryl2323 napisał(a):Okazało się że wszystko jest ok. Był to jednak październik więc nie chłodziłem już auta. Wczoraj ku zdumieniu na polu było 19 na plusie. Włączyłem klime, a ona w ogule nie działa. Wieje i tyle.
Raczej nie chyba że była ona bardzo mała i powiększyła się przez okres zimowy.goryl2323 napisał(a):Czy możliwe jest niewykrycie nieszczelności przy pierwszej mojej wizycie ?
Sprężarka może być dobra ponieważ nie wystartuje jak nie będzie odpowiedniego ciśnienia w układzie chłodzenia. Tak więc trzeba dokładnie sprawdzić szczelność układu i przy próbie wykrycia nieszczelności usunąć ja i dopiero napełnić układ czynnikiem oraz olejem.goryl2323 napisał(a):Po naprawie sprężarki klima dalej nie działa ? Co czynić ? WW. usługi będę reklamował natomiast proszę o zdanie specjalistów.
No za drugim razem też musieli uzupełnić jak klima działała.goryl2323 napisał(a):Raz ulotnił się przez sprężarkę a za drugim to nie wiem czy była nabita czy tylko tak powiedzieli
Całkowicie się ulotnił? jeżeli tak to próba ciśnieniowa powinna wykazać jakąś nieszczelność. Czy dodawali ci barwnik UV do układu i sprawdzali też tak szczelność?goryl2323 napisał(a):Jednak było brak czynnika