Chodzi na benzynie a na gazie nie chce.

12 Lut 2009, 19:37

Mam problem mam golfa 3 w gazie i auto chodzi mi na benzynie a jak przerzuce na gaz to mi nie chce chodzic. Pomóżcie.
krzys23
Nowicjusz

12 Lut 2009, 20:37

Prosta sprawa. Sprawdź styki na zaworach gazowych i wejście do mixera (czy nie pękło).
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994

12 Lut 2009, 20:50

A co to jest ten mixer i gdzie to sie znajduje??
krzys23
Nowicjusz

12 Lut 2009, 22:27

Dzieje sie tak w każdej temperaturze silnika? Kiedy ostatnio zaglądałeś do parownika? zbiera się w nim ogromny syf od gazu jaki teraz oferują i zapycha nawet do tego stopnia, że nie przełącza sie na gaz. Ja miałem taki problem, różnie mi mówiono co mam wymienić, co mechanik to inna teza. POjechałem do ostatniego i okazało sie jasne. Nie musiał zaglądać. Tyle było jakiejś smoły że masakra.......wyczyscił mi parownik, wymienił membrany, odrestaurował i zaoszczędziłem u pana 300zł minimum z tym co proponowano mi zrobic i za jaką cenę.
premier00
Początkujący

12 Lut 2009, 22:31

mixer to inaczej zwężka gdzie gaz miesza się z powietrzem. Jeśl to golf na jednopunktowy to na wtrysku masz zamontowany mixer z cienkim wejściem przykręcanym na 2 śrubki. Niestety to wejście często peka.
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kultowe japońskie silniki
    Kultowe japońskie silniki nie bez powodów zdobyły na świecie rzesze fanów, którzy doceniają nie tylko ich niezawodność, ale również dużą podatność na modyfikacje. Oto kilka świetnych japońskich ...