Chodzi na benzynie a na gazie nie chce.

12 Lut 2009, 18:37

Mam problem mam golfa 3 w gazie i auto chodzi mi na benzynie a jak przerzuce na gaz to mi nie chce chodzic. Pomóżcie.
krzys23
Nowicjusz

12 Lut 2009, 19:37

Prosta sprawa. Sprawdź styki na zaworach gazowych i wejście do mixera (czy nie pękło).
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994

12 Lut 2009, 19:50

A co to jest ten mixer i gdzie to sie znajduje??
krzys23
Nowicjusz

12 Lut 2009, 21:27

Dzieje sie tak w każdej temperaturze silnika? Kiedy ostatnio zaglądałeś do parownika? zbiera się w nim ogromny syf od gazu jaki teraz oferują i zapycha nawet do tego stopnia, że nie przełącza sie na gaz. Ja miałem taki problem, różnie mi mówiono co mam wymienić, co mechanik to inna teza. POjechałem do ostatniego i okazało sie jasne. Nie musiał zaglądać. Tyle było jakiejś smoły że masakra.......wyczyscił mi parownik, wymienił membrany, odrestaurował i zaoszczędziłem u pana 300zł minimum z tym co proponowano mi zrobic i za jaką cenę.
premier00
Początkujący

12 Lut 2009, 21:31

mixer to inaczej zwężka gdzie gaz miesza się z powietrzem. Jeśl to golf na jednopunktowy to na wtrysku masz zamontowany mixer z cienkim wejściem przykręcanym na 2 śrubki. Niestety to wejście często peka.
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Komfort, styl i odwaga - Trzy dekady Lexusa
    Świat motoryzacji jest barwny i interesujący. Ale nie byłby taki, gdyby nie producenci prezentujący zupełnie inne podejście do tworzenia samochodów. W tym roku mija dokładnie 30. lat, odkąd kolorów motoryzacyjnemu ...