Chrysler 200 ściąga w prawo

25 Sie 2019, 18:50

Witam serdecznie. Posiadam Chrysler 200 motor 3,6 . Przy gwałtownym ruszaniu wyrywa kierownice auto skręca w prawo i po chwili kierownica wraca do pozycji jazdy na wprost. Na postoju przy włączonym silniku podczas skręcania kierownica auto wpada w lekki rezonans czuć na kierownicy. Podmienione zostało całe zawieszenie z innej 200 maglownica sanki wahacze półosie mcphersony i nic . Oczywiście ustawiona zbieżność zamieniane koła . Ma ktoś jakiś pomysł ??? Może być coś ze skrzynia biegów???
Aabrakadabra
Nowicjusz

29 Sie 2019, 09:53

Hm… sporo rzeczy zmieniłeś i piszesz że nie ma poprawy więc tu pozostaje jeszcze wadliwe działanie mechanizmu różnicowego. Poduszki silnika mogą też mieć niewielki wpływ ale tu musiała by być jedna z nich dosyć mocno zużyta.

Nic więcej nie przychodzi mi do głowy co może jeszcze powodować taki problem bo rozumiem że sprawdzane było na podłożu identycznym dla obu kół napędowych?
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

05 Wrz 2019, 08:47

Było podejrzenie o zacierające się satelity ale podmiana dyferencjału nic nie dała . Poduszki wszystkie sprawdzone . Byłem wczoraj na pomiarze czy auto nie jest przekoszenie powypadkowe ale na ramie elektronicznej wyszło ze auto proste. Jeden mechanik od Amerykańców powiedział ze to przód napęd prawie 300 koni i ze te auta się tak zachowują. Ale kazdy kto sie przejedzie mówi ze tak nie może być.
Aabrakadabra
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Szkło i stal – nowe alternatywy
    Branża motoryzacyjna nieustannie się zmienia. Kwestie związane z elektryfikacją układów napędowych, autonomiczną jazdą czy cyfryzacją produkcji stanowią z jednej strony poważne wyzwanie dla producentów, z drugiej ...