CHRYSLER 300 M 3.5 DZIURA W BLOKU SILNIKA

30 Lis 2014, 21:02

Witam pech sprawił że mam mały problem z samochodem otóż tłok razem z korbowodem wyleciał z silnika robiąc dziurę w bloku .I tu pojawia się mały problem bo taki goły używany silnik kosztuje dziwnie duże pieniądze bo średnio około 5000 zł a za samochód dałem dwa lata temu 9000 zł,i mam takie małe pytanko czy można zmienić silnik od np. voyager 3.3 bądź sam blok I połączyć z głowią od mojego silnika 3.5. Wiem że między tymi silnikami jest różnica mocy bo 3.3 jest w dwóch zaworach na cylinder i ma moc 157 km a 3.5 jest w 4 zaworach na cylinder i ma moc 256 km ale oba to przecież v6. Interesuje mnie jeszcze czy po takiej zmianie silnika automatyczna skrzynia biegów będzie działać poprawnie.Chyba że ktoś mi podpowie jaki inny silnik można łatwo i w normalnych pieniądzach przerzucić.
KOLEŚ31
Początkujący

Prawo jazdy: 11 05 1999
Auto: honda civic ek3
Silnik: 1.5
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...