Chrysler 300M

03 Gru 2009, 02:40

Witam!
Jestem zainteresowany kupnem Chryslera 300M z instalacją gazową chciałbym się dowiedzieć jak najwięcej na temat tego auta wizualnie bardzo mi się podoba jest inne niż wszystkie i ma bardzo dobre wyposażenie. Co mnie interesuje z takich podstawowych rzeczy tupu: płyny eksploatacyjne, filtry, klocki, tarcze itd. chodzi mi o to czy to są jakieś kosmiczne ceny czy tak na przyzwoitym poziomie??? Jak naprawdę wygląda spalanie w nim wiadomo duża buda duży motor więc coś za coś tylko żebym się nie obudził z ręką w nocniku i jak kupie spalanie okaże się w granicach 35 litrów gazu :shock: Do tej pory miałem Opla BMW Mercedesa wszystko niemieckie nie mogę narzekać były to dobre auta ale chciałbym po prostu zmienić na coś innego poprzednie też nie miały zbyt małych silników BMW 2.0 Pb/Lpg paliło mi naprawdę ok 15-18l gazu /100km ale z Mietka byłem zadowolony 3,0 TD i naprawdę po warszawskich korkach palił 9l ON /100km :smile:
Z góry wielkie dzięki
Pozdrawiam
ps. a może jakieś inne propozycje lubię duże fury :mrgreen:
michal52-86
Nowicjusz

03 Gru 2009, 12:15

Witam.

Również bardzo interesuje mnie ten samochód.Bardzo fajny wóz.Z tego co poczytałem to unikaj silnika 2,7, ma wadę konstrukcyjną, padają panewki, w 3.5 już nie ma takiego problemu,poza tym zużycie paliwa jest niemal identyczne.Zainwestujesz w sekwencję i na lpg będzie śmigał aż miło, jest to prosta konstrukcja silnika, bez zmiennych faz i turbo. Z częściami też nie ma problemu, zobacz sobie na allegro, jest wszystko co chcesz.

polecam stronę:www.autocentrum.pl/oceny/chrysler/300m/
tam dowiesz się o spalaniu i usterkowości.

Jest też fajne forum modelu:www.chrysler300.pl/forum/index.php?redir=1

Wg mnie stosunek jakości, komfortu i osiągów do ceny samochodu jest bezkonkurencyjny.

Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez artur100g, 08 Gru 2009, 14:48, edytowano w sumie 1 raz
artur100g
Nowicjusz

Miejscowość: mazowieckie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Jak bezpiecznie wyjechać z zaspy śnieżnej?
    Padający śnieg w połączeniu z wiejącym wiatrem powoduje powstawanie zasp śnieżnych, głównie na poboczach dróg. Jazda przez zaspy wymaga wysokich umiejętności i odpowiednio przygotowanego samochodu. Pojawiające ...