Chrysler Grand Voyager - 6 osobowa rodzina?

11 Lut 2022, 18:09

Witam, urodziły mi się trojaczki więc muszę znaleźć samochód 6 plus miejsce na wózek. Co sądzicie o Chlysler Grand Voyager?
Papajewski
Nowicjusz

13 Lut 2022, 01:41

Papajewski napisał(a):urodziły mi się trojaczki
Gratuluję :D

Jaki masz budżet i w który rok tego samochodu celujesz?

Moim zdaniem to jeden z najwygodniejszych prawdziwych vanów.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

13 Lut 2022, 10:26

Z tego co się wstępnie orientowałem to o 2012 jest już ciężko. Budżet jaki chce mieć to 45 tysięcy. Czytałem sporo o komforcie, masz rację to jest dobra opcja a jak z silnikiem?
Papajewski
Nowicjusz

13 Lut 2022, 11:52

Silnik 3.6 Pentastar to udana jednostka miały co prawdzie na początku jakieś problemy z wycierającymi się krzywkami wałków rozrządu ale to nie był jakiś wielki problem bo sama wymiana tych elementów nie jest skomplikowana. Ogólnie silnik bardzo fajnie sprawuje się w tym samochodzie w połączeniu z automatem. Przyspieszenia są na dobrym i wystarczającym poziomie nawet przy w pełni załadowanym samochodzie.

Silnik dobrze toleruje gaz i to jest tu też duża zaletą bo przy obecnych cenach paliwa to jest jakaś alternatywa.
Rokiko
Forumowicz VIP

13 Lut 2022, 11:56

Dziękuję Ci bardzo za pomoc chyba rzeczywiście będę się skłaniał do tej decyzji mając jeszcze alternatywę fiata scudo czy opla Zafiry bądź nissana nv200. Wracając do poprzedniego dziękuję mam nadzieję że to jakoś ogarnę.
Papajewski
Nowicjusz

13 Lut 2022, 19:15

Papajewski napisał(a):będę się skłaniał do tej decyzji mając jeszcze alternatywę fiata scudo czy opla Zafiry bądź nissana nv200
Jeżeli chodzi o komfort jazdy to nawet nie ma co próbować porównywać z tymi samochodami.
Papajewski napisał(a):mam nadzieję że to jakoś ogarnę
Ogarniesz, tylko trochę się naszukasz :)
Rokiko
Forumowicz VIP