Chrysler Grand Voyager - diesel opinie?

15 Lut 2008, 19:31

Olej do skrzyni według normy SAE 10W/40 wchodzi go około 2,2 litra.
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

17 Lut 2008, 10:33

Witam!
mam pytanie co do tego autka. Czy to jest normalna wada tych vanow ze przy redukcji z 3-go biegu na 2-gi ona ciezko wchodzi? ( trzeba puscic sprzeglo dodac lekko gazu i wcinac sprzeglo i wted wchodzi ). Niedawno kupilem takie autko jezdzi sie rewelecyjnie ale denerwuje mnie ta skrzynia biegow... Prosze o pomoc .... Moze wiecie co i jak to naprawic z gory dzieki.
Pozdrawiam Scootereq
scootereq
Nowicjusz

Miejscowość: Elblag

18 Lut 2008, 20:03

Mam pytanie czy każdy Chrysler Voyager 2.5 TDI ma taki charakterystyczne dukanie tak jakby w filtra powietrza... zastanawia mnie to, może mi ktoś doradzi pozdrawiam
scootereq
Nowicjusz

Miejscowość: Elblag

14 Mar 2008, 17:52

auto bardzo fajne i duże ale awaryjne w rankingach niezawodności zajmował miejsca przy końcu. :(
kupie sobie vw phaetona ;)
mistrzu567
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice

26 Maj 2008, 21:23

ArteK napisał(a):Olej do skrzyni według normy SAE 10W/40 wchodzi go około 2,2 litra.

Olej 10W40 to jest półsyntetyczny olej silnikowy.
Oleje przekładniowe mają wyższy współczynnik lepkości:
75W90, 80W90.

Reasumując wynika z tego, że do skrzyni biegów wchodzi normalny olej silnikowy. :)
Daniel0
Nowicjusz

Miejscowość: Legionowo
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Ford Windstar
Silnik: 3.8
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Van
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1995

11 Sie 2008, 13:16

Mój voyager z 97 roku nie psuł się przez cały czas użytkowania aż do tego momentu gdy wycieka olej z pod auta
Krupnik41
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak wybrać opony zimowe?
    Często się śmiejemy, że zima potrafi i w styczniu zaskoczyć drogowców, ale po pierwszych opadach śniegu często okazuje się, że najbardziej to są zaskoczeni kierowcy, którzy jeszcze nie zmienili opon na zimowe. ...

08 Wrz 2008, 13:53

Ja mam z 2000 i jeżdze nim 4 lata. Mogę powiedzieć, że jest wygodny i to bardzo, pojemny i dobrze wyposażony. Mam 2,5 TD SE, silnik bez zarzutu ma porządne kopyto i pod górę jedzie z lekkością, za to głowica w tamtym roku do wymiany i nieźle mnie to wszystko kosztowało. Oprócz tego turbosprężarka wysiadła. A to też wcale nie tania część. Mimo tego, autko jest moim najlepszym jakie mialam do tej pory:)
Black eye
blackgirl
Nowicjusz

08 Wrz 2008, 14:02

Mój sąsiad ma właśnie takiego w 2.5CRD chwali bardzo to auto jedyne usterki jakie miał to standardowe co w każdym aucie się psują nigdy go nie zawiódł , sam nim jeździłem i naprawdę godne polecenia :)
EXAL
Aktywny
Awatar użytkownika

20 Lis 2008, 09:06

cześć we wrześniu br kupiłam sobie Chryslera Voyagera z 1994r 2,4 benzyna +LPG sekwencja. Szczerze mówiąc auto jest super i bardzo dobrze mi sie nim jeździ. Jeżeli chodzi o komfort jazdy to bez zarzutów. Faktem jest, że mam ten sam problem z redukcją z 3 na 2 bieg, cięzko wchodzi. Poza tym ok ale najważniejszym dla mnie problemem są strasznie słabe hamulce!!! czy ktoś sie orientuje czy to tak w każdym jest czy cos jest nie tak?? Wymieniłam tarcze, klocki, jakieś cylindry i gumki w kołach nawet opony i nie widzę żadnej poprawy. Prosze o opinie i wskazówki. Pozdrawiam
g33p4rd
Nowicjusz

20 Lis 2008, 18:27

Witam koledzy mam pytanie Czy bardzo ciężka redukcja z 3 na 2 to wina skrzyni czy może tak jest we wszystkich egzemplarzach. Mam tez pytanie co do silnika: mianowicie przy jakich obrotach 2,5CRD z 2001 roku jest najekonomiczniejszy? pozdrawiam
adam7106
Nowicjusz

11 Gru 2008, 22:20

Witam.
Jeżdżę Voyagerem z 1994 2.5 benz.
Co do hamulców to moję są bardzo ostre...Co prawda nie ma abs-u ale bardzo czułe i mocne są.
Co do redukcji to u mnie tak nie ma :D
Może wybieraki wam popadały??Podobno w Voyageru są czułe bardzo.
Chrysler Voyager 1994 2.5 Benz.
\/oY@GeR
Nowicjusz

Miejscowość: Szczekociny

07 Sty 2009, 22:32

Witam Koledzy mam pytanie: Co może być przyczyną bardzo słabego grzania się samochodu?potrzeba bardzo dużo czasu żeby się choć trochę zagrzał. Chodzi o 2,5 CRD z 2001 roku. Z góry dziękuje:)
adam7106
Nowicjusz

04 Lut 2009, 17:33

witam wszystkich serdecznie i prosze o pomoc
jestem "szcześliwym " posiadaczem voyagera 2,5 td z roku 97 ze znakomitym silnikiem vm poza ciagłymi problemami np.wycieki stuki i klekoty jakby tego było mało to dzisiaj zerwał sie łancuch czyli można postawić krzyżyk na nim
w serwisie chryslera na wymiane łańcucha daja 15,000 km gwarancji czyli SUPER
i tu moje pytanie kiedyś na allegro znalazłem voyagera z silnikiem od jakiegoś vw czy to możliwe
myśle że było by to najlepsze rozwiązanie wstawić silnik mniej awaryjny a czasami może wcale
prosze o pomoc bo mojego vm mam juz dosyć
dziekuje i pozdrawiam
campo
Nowicjusz

26 Lis 2009, 17:14

Witam,chciałbym zakupić GRAND VOYAGERA zastanawiam sie tylko czy kupić w diesla czy 2,4 w benzynie.Czekam na uczciwe podpowiedzi o tych autach.
Pozdrawiam :razz:
ROBERTO36
Nowicjusz

Miejscowość: Pabianice

17 Lut 2010, 21:18

witam.. A co sądzicie o silniku 2,8D w GV 2005?
toma_klr
toma_klr
Nowicjusz

Miejscowość: ostrów wielkopolski