Chrysler t & c 2009 4.0 czy warto kupić

24 Cze 2020, 22:27

Witam. Przymierzam się do kupienia dużego minivana dla 5 osobowej rodziny. Przez kolejnych kilka lat jestem skazany na foteliki samochodowe. W mojej okolicy są 2 Chryslery t&c z silnikiem 4.0 l z 2008 i 2009 za ok 29k , niestety nigdzie nie mogę znaleźć informacji czy warto wybrać ta wersje czy najpopularniejszy 3.6 l. Oczywiście planuje założyć instalacje gazową.
Proszę o wypowiedzenie się doświadczonych forumowiczów. Pozdrawiam Marcin.
Marcinsw
Obserwowany

25 Cze 2020, 07:35

Silnik 4.0 jest starszej generacji ma trochę mniejszą moc i pali więcej. Przy tym silniku masz też chyba z tego co pamiętam skrzynię w automacie pięciobiegową, a przy 3.6 masz 6 przełożeń. Samochody z tym drugim silnikiem są bardziej oszczędne. Oba silniki bez większych problemów znoszą LPG. Silnik 4.0 był montowany najczęściej w Chrysler Pacifica więc możesz sobie poczytać o tym jak one znoszą LPG ale ogólnie nie jest źle tyle że apetyt na paliwo spory.

Co do samego samochodu uważam że to bardzo fajne auto za rozsądną cenę i tu szukałbym modelu w jak najlepszym stanie a na drugim miejscu postawił silnik. Choć sam jak miałbym wybierać chyba wolałbym wersję 3.6.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    SKODA Octavia uzyskała 5 gwiazdek w testach Euro NCAP
    Nowa SKODA Octavia uzyskała 5 gwiazdek w testach zderzeniowych Euro NCAP. "Bezpieczeństwo jest dla marki ŠKODA priorytetem. Odzwierciedleniem tego jest nasz najnowszy model. Naszym celem było stworzenie samochodu, ...