Chrysler Voyager 3.3 problem grzania się silnika wentylatory niechodzą

09 Kwi 2018, 23:31

Witam w moim chryslerku ciekło z chlodnicy,ale nic się nie działo,nie grzał się,wentylatory chodziły po prostu ok.Problem zaczoł się gdy wymieniłem chłodnicę.Po wymianie chłodnicy zalałem ją wodą by sprawdzić czy wszystko ok i też tak było wszystko działało jak należy więc postanowiłem zmienić na płyn chłodzący i wtedy zaczęły się problemy.Gdy samochód chodził zaczoł się grzać,ale tylko wtedy kiedy był wyłączony nawiew i ustawione zimne powietrze jak włączyłem nawiew na maksa i ustawiłem gorące powietrze temperatura spadała,do tego wszystkiego przestały chodzić wentylatory przy chłodnicy proszę pomóżcie bo nic nie rozumiem wszystko jest dobrze podłączone.
Kalininluka
Obserwowany

Prawo jazdy: 15 03 2003
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Chrysler voyager
Silnik: 3.3V6
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Van
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1996

11 Kwi 2018, 19:00

Wygląda to tak jak byś miał nie odpowietrzony prawidłowo układ chłodzenia. Masz tam trzystrefową klimatyzację?

Ile płynu spuściłeś i ile wlałeś do układu? Voyager ma pojemny układ chłodzenia i wchodzi tam 12,6 litra, a jak masz dodatkową nagrzewnicę to cały układ ma pojemność 15,38 litra.

Masz jeszcze LPG z tego co widzę po profilu więc nie zdziwię się jak układ powiększył się o około 0,5 - 0,7 litra.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

14 Kwi 2018, 23:30

A mnie to wygląda na termostat, zacięty w pozycji półotwartej.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dacia Jogger Extreme - terenowa w każdym calu
    W ramach debiutu rynkowego modelu Dacia wprowadzi do sprzedaży limitowaną serię Jogger Extreme o wyraźnie zaakcentowanych cechach auta terenowego. Będzie dostępna w pięciu kolorach nadwozia: Czarna Perła, Szary Comète, ...