REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
Więc to pewnie nie jego wina, obstawiam kłopoty z modułem od centralnego (np. brak masy) który wysyła dziwne wygnały i przez to centralny źle działa. Ten moduł w nowszym modelu znajduje się w lewych tylnych drzwiach więc może u ciebie też jest w tym samym miejscu, ale trzeba to sprawdzić.stefann napisał(a):Pilot przestał działać mniej więcej w tym samym czasie kiedy zaczęły się kłopoty z kluczykowaniem zamka drzwi.
A jak przekręcasz w prawo to absolutnie nic się nie dzieje?stefann napisał(a):Zamknąć mogę pokręcając kluczykiem w stronę otwierania(w lewo)
Jeżeli działają i zamki się otwierają i zamykają prawidłowo to przekaźniki też będą ok. Problem musi być w komunikacji zamek -> moduł centralnego i odbiornik pilota -> moduł centralnego. Poszukaj tego modułu i sprawdź jego podłączenia.stefann napisał(a):Przyciski drzwiowe od zamykania i otwierania ożyły.
Może tu być problem w samym zamku z elektryką, skoro w drugą stronę działa. Sprawdź tam podłączenia i jak okaże się że zacznie działać prawidłowo to piloty trzeba by było sprawdzić czy nie rozkodowały się bo tak też może być. Wtedy wymiana baterii i przypisywanie pilotów od nowa (najlepiej jak by ktoś miał skaner DRBIII do tej operacji).stefann napisał(a):Jak przekręcam kluczem w prawo to zamykają się drzwi tylko te w którym kluczyk(nie słychać tykania przekaźnika)
Zgadza się ten odbiornik sygnału z pilota jest umieszczony za zegarami.stefann napisał(a):RKE jest u mnie z lewej strony kokpitu nad licznikami pod górną półką przykrywającą ww.
Sterownik powinien być w tylnych lewych drzwiach. Tak jest w wersji RG od 2001 roku więc myślę że u ciebie też tak będzie.stefann napisał(a):Moje pytanie jest następujące; gdzie jest moduł centralnego?