Chrysler voyager rejstracja

06 Lip 2010, 21:28

Witam kupiłem jakś czas temu voyagera który jest z włoch,sprowadzony został do niemiec(z włoch) i przyjechał do Polski w Polsce "niema go"ponieważ nie jest nic opłacone chciałbym sie dowiedzieć czy to wszystkie dokumenty potrzebne do rejstracji i ile to bedzie kosztować?JA mam umowe kupna sprzedaży(moją z niemcem) a niemca z włochem nie mam(to zle?) ,Targa(takie duże coś,carta di circolazione) i certificiato di properieta(automobile club d"italia)
marekkow15
Nowicjusz

Miejscowość: wałbrzych

08 Lip 2010, 10:26

Wystarczy umowa Twoja z Niemcem i te dwa pozostale dokumenty. teraz musisz to przetłumaczyć, zrobić przegląd techniczny, opłacić akcyze (jeśli sam. osobowy), VAT-25, opłate recyklingową 500 zł i cieszyć sie zarejestrowanym autem. Umowy pomiedzy Niemcem a Wlochem nie potrzeba
kropka1
Początkujący

08 Lip 2010, 17:20

marekkow15 napisał(a):a niemca z włochem nie mam(to zle?)

I wlasnie w tym wypadku nie będziesz mial problemu... :?: :?:
Czy w wloskich dokumentach jest wpisany Niemiec.... :?: :?:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

12 Lip 2010, 17:57

NIE potrzebujesz umów wcześniejszych jeżeli rejestrujesz samochód z zagranicy, trochę inaczej niż jak z Polski :(.

Tu możesz sobie wszystkie urzędowe druki wypełnić
[link wygasł]

pozdrawiam

Dariusz Sawicki
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Masz problem z rejestracją samochodu?
Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
DariuszSawicki
Stały forumowicz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Samochód jako rodzaj transportu - ciekawa historia
    Samochód jest jednym z najważniejszych wynalazków w historii ludzkości, który miał ogromny wpływ na sposób w jaki podróżujemy, pracujemy i komunikujemy się z innymi ludźmi. Historia samochodu ...