REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Przeciążyłeś prawdopodobnie radyjko i dlatego wywaliło bezpiecznik. Mogła też się spalić końcówka mocy w radyjku.Eleganckotak napisał(a):Co dziwne, głośniki chodzily pięknię tył i przód, ale gdy podgłośniłem radio na max. radio się wyłączyło i wybilo mi bezpiecznik 5A, po wymianie bezpiecznika radio znowu zaczelo dziać i tu sie zaczyna, nie pamiętam dokladnie czy w tedy sprawdzałem tylknie głośniki czy też dobrze dzialają
Może masz fader (przód/tył) ustawiony tylko na przód wtedy tył będzie ledwo co słychać. Sprawdź to.Eleganckotak napisał(a):Dziś wszedlem do saomochodu i zauważylem, ze tylko przednie głośniki grają dobrze, a tylnie hm , jak by miały za malo " przepływu prądu" ledwo co je słychać, mozna nawet powiedzieć ze gdy podgłośnie radio na max. ledwo co grają,
TakEleganckotak napisał(a):jeślli to końcowka mocy to można powiedzieć ze to radio ma " dwie końcówki mocy " ??
Jak końcówka mocy spalona to raczej będzie to z winy Twojej i gwarancja tego nie uwzględni. Podjedź z radyjkiem do serwisu i niech sprawdzą w czym problem, tylko nie mów że słuchałeś na maksa przy takich głośnikach bo od razu powiedzą ze twoja winaEleganckotak napisał(a):radio mam rok czasu, jest na gwarancji, myślicie ze wymiana koncowki mocy uwzgledni gwarancje i wymienią ?