Ciche i mało awaryjne auto do 50tyś zł.

10 Mar 2015, 19:45

witajcie,
pracuję za granicą, dojeżdżam do pracy 40km, czyli robię ok.100km dziennie do tego dochodzą podróże do polski kilka razy w roku po 2000km, co daje rocznie 30-40tys km...

Zastanawiam się na różnymi samochodami i im wiecej czasu temu poświęcam to tym mniej wiem :) Zależy mi na aucie który bedzie mial sporo miejsca w środku i przede wszystkim bedzie cichy bo jednak sporo czasu dziennie spedzam w aucie. Kwota jaka chce przeznaczyc to maksymalnie 50tys zł. Zależy mi na wiekszym sedanie/limuzynie, ostatecznie na kombi.
Jestem młody bo mam 25lat i silnik do 2,0 byłby mi sie wydaje dobry bo ubezpiecznienie wiele nizsze niz w tych autach powyzej 2,0.

Zastanawiałem się bardzo długo na Skodą Superb II 1,9tdi- bo podobno dobry silnik, ale i w niego zwątpiłem.
Później nad focusem 1,6 115km ale wg mnie ma on mało miejsca co na długie trasy mało komfortowe jest...
Citroen c5 jest piekny i luksusowy ale boje sie jego awaryjnosci tez i elektroniki, to samo z Mondeo.
Audi A6 piekne ale nieciekawe silnikami i eksploatacją..

I już sam nie wiem co myslec stad bardzo prosze o pomoc!
Za co z góry dziekuje i pozdrawiam,
Mariusz
mariuszmm
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2008
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: VW Golf
Silnik: 1,4
Paliwo: Benzyna

10 Mar 2015, 20:28

mariuszmm napisał(a):Skodą Superb II 1,9tdi

Auto bardzo ok, mega komfortowe ale z 1.9 to będzie ledwo jechać
mariuszmm napisał(a):óźniej nad focusem 1,6 115km ale wg mnie ma on mało miejsca co na długie trasy mało komfortowe jest...

Zgodzę się, też mi w focusie brakuje miejsca
mariuszmm napisał(a):Citroen c5 jest piekny i luksusowy ale boje sie jego awaryjnosci tez i elektroniki, to samo z Mondeo.

Nie ma się czego bać. Najlepsze auta z twoich propozycji
mariuszmm napisał(a):Audi A6 piekne ale nieciekawe silnikami i eksploatacją..

Nie warto
Ja zaproponuję renault lagunę 2.0 dci i accorda 2.2 jeśli diesle, jeśli benzyna to 2.4 (jeśli znajdziesz)
Potrzebujesz jakiejś informacji o Peugeocie 307 lub mondeo mk4? Napisz na priv a postaram się pomóc :)
tomek70
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Ford Mondeo mk4
Silnik: 2.3 161
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2008

10 Mar 2015, 20:36

Mondeo Mk4, Insignia, 508 (?)
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

10 Mar 2015, 20:36

Nie m co się bać Cytrynki z zawiasem hydro :ok: ingerencje mechanika o wiele rzadsze niż w przypadku klasycznego układu mechanicznego
Od siebie polecam Volvo S60
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

10 Mar 2015, 20:42

czyli samochodów mamy wiele, ale który z nich byłby najlepszy?
tzn komfortowy a w dodatku jak najmniej awaryjny- bo jednak wszelkie wymiany chciałbym robic planowo w serwisie/warsztacie a nie daj Panie Boże bym musiał korzystac z lawety albo na już warsztatu..

Odnosnie Volvo s60 lub v60- piękne zwłaszcza te nowsze, nawet gdyby dołożyc do 60tys zł to są ciekawe oferty, ale czy warto? może lepszy i tanszy byłby citroen c5, peugeot 508, mondeo, superb?

Pozdrawiam!
mariuszmm
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2008
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: VW Golf
Silnik: 1,4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

XVI Moto-Piknik Olsztyn Dajtki 2010 / relacja
    7 sierpnia na lotnisku Dajtki w Olsztynie odbył się XVI Moto-Piknik. Piknik trwał tylko jeden dzień i nie zabrakło na nim atrakcji. Oprócz największych imprez jak Eliminacje Mistrzostw Polski Car Audio i wyścigi na ...