Cięcie kosztów

12 Cze 2012, 21:15

Witam serdecznie ostatnio coraz więcej wydatków mi wyskakuje i po malutko nie stać mnie na tankowanie samochodu za 500 złotych miesięcznie więc zastanawiam się na czymś bardziej ekonomicznym to przechodzę do meritum aktualnie jeżdżę sobie nubirą z 98 roku benzyna wszystko co mi wyskoczy naprawiam na bieżąco więc stan techniczny na pewno nie jest zły i chciałbym wymienić na coś mniejszego oczywiście mnie palącego najlepiej na gaz na jaki samochód mógłbym liczyć na ewentualną wymianę ?
Tordek
Nowicjusz

Miejscowość: Silesia

13 Cze 2012, 00:53

skoro zadbana ta nubira to może do niej wpakuj gas? będzie to sensowniejsze rozwiązanie....

a jak nie to polecam bmw e46 330Ci, bardzo ekonomiczne autko wydaje mi się, że będzie Ci pasować ;)
spandau
Początkujący

Miejscowość: Berlin
Prawo jazdy: 14 09 2007
Auto: BMW e46
Silnik: 330Ci
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

13 Cze 2012, 03:10

Jak takie BMW będzie mniej paliło od Nubiry to niewiem :roll:
może faktycznie wsadz gaz do niej?A jak nie to poszukaj może jakiegoś Punto II?Takie 1.2 średnio wezmie 7l pb.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

13 Cze 2012, 06:59

Barol napisał(a):Jak takie BMW będzie mniej paliło od Nubiry to niewiem
może faktycznie wsadz gaz do niej?A jak nie to poszukaj może jakiegoś Punto II?Takie 1.2 średnio wezmie 7l pb.

Barol to była ironia :D oczywiście, że pali o wiele więcej. Co do tematu, jeżeli masz w pewne auto i jedyne co Ci w nim przeszkadza to spalanie to wsadzaj gaz! najlepsze rozwiązanie. Nie wiesz czy następne auto jakie kupisz będzie lepsze od Twojego aktualnego, a jak kupisz z już założoną instalacją gazową to prawdopodobnie lepsze nie będzie... Zakładaj LPG i się nawet nie zastanawiaj.
spandau
Początkujący

Miejscowość: Berlin
Prawo jazdy: 14 09 2007
Auto: BMW e46
Silnik: 330Ci
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

13 Cze 2012, 14:09

Dokładnie,za 2000zł wsadzisz już sekwencje.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

13 Cze 2012, 14:30

a jak nie masz żeby wyłożyć to założą ci na raty i będziesz tanio pyrkotał z butlą na pokładzie :D
-Piłeś?? Nie jedź!!
-Nie jedziesz to możesz się napić!!
ufo22222
Początkujący

Miejscowość: Kępno
Prawo jazdy: 20 04 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Powrót w korku
    Na powrót z wakacji lepiej wybierać czas, gdy natężenie ruchu jest jak najmniejsze. Niekiedy się to nie udaje i wtedy czeka nas stanie w korku. W takiej sytuacji kierowca powinien zachować spokój, stosować się ...