REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
turniejowy napisał(a):też mocno rozważałem, ale jeżeli chodzi o viii (ufo) to zrezygnowali z wielowahaczowego zawieszenia na rzecz belki skrętnej, większość recenzentów bardzo narzeka na to że auto jest baaardzo podsterowne. Więc troche go odrzuciłem.
turniejowy napisał(a):Ale co ciekawego masz w latach 2008-2013?
toyman40 napisał(a):po rozkręceniu na czynniki pierwsze chwalonego 1.4T od opla to jest badziew, głowica ważąc nic , blok niosłem w 1 ręce.ile to pojeździ ?
toyman40 napisał(a):A nowsze auta to się nie wypowiadam bo silnik to już w zasadzie jednorazówka przewidziana na 100 tys km,
toyman40 napisał(a):generalnie to dzisiaj auta projektuje się na 150 000km i 5 lat i klient ma kupić następne, i następne
franccc napisał(a): jesteś w końcu polskim handlarzem, który nie do końca potrafi wypowiadać się poprawnie w ojczystym języku czy projektantem w jakimś ogólnoświatowym koncrnie motoryzacyjnym?
Mamy XXIw, tworzywa sztuczne o świetnych parametrach, tysiące różnych stopów metali a tutaj komuś "koło zębate się nie podoba" więc na pewno nie jest trwałe
franccc napisał(a):Koło jest "badziewne" dla człowieka, który nie rozumie rozwoju technologii i ciągłe uważa, że "porządne" musi być grube i ciężkie. Tymczasem lekkich a bardzo wytrzymałych materiałów jest na świecie coraz więcej, coraz więcej elementów jest wytwarzanych choćby z kevlaru czy polimerów i nie oznacza to, że są niskiej jakości.
franccc napisał(a):Części do poloneza były masywne a czy były trwałe?
franccc napisał(a):Masa i "wygląd" elementu nie świadczy o jego trwałości
franccc napisał(a):Koło jest "badziewne" dla człowieka, który nie rozumie rozwoju technologii i ciągłe uważa, że "porządne" musi być grube i ciężkie