OK, Panowie, po przemyśleniu tematu mam 4 opcje, którym chcę się przyjrzeć bliżej. Podkreślam, że 30 tysięcy mam na sam zakup samochodu, 3-4 tysiące zostawiam jeszcze na pakiet startowy i inne konieczne wydatki po zakupie. Założenie gazu traktuję bardziej jako możliwość niż konieczność, w zależności od późniejszych kosztów. Wybierzcie teraz najlepszy wg Was samochód z tych kilku propozycji i powiedzcie dlaczego taki wybór: 1. BMW E90 320i (150 KM) 2. BMW E46 325i/330i 3. Honda Accord VII 2.0 4. Audi A4 B7 1.8T (Quattro?) Czekam na opinie
Witam Wszystkich, chciałbym dołączyć się do tematu bo nie ma sensu zakładać nowego , mam podobny problem ponieważ też szukam auta do 30 000 zł z tym że myślałem autach typu Skoda Octawia II , i w benzynie i w deselu, Ford Mondeo , ewentualnie Coś z Opla czy może Citroen C5 albo Honda czy może Toyota >> ?? Szukam auta w granicach 30-35 000 zł , jeśli benzyna to jaki model dobry np. na gaz. a desel żeby nie był zbyt zamulony i co najważniejsze żeby auto nie było awaryjne, a jeśli już coś zacznie się psuć to części w miarę tanie . Nie wiem jak się sprawują silniki desela w Mondeo a Octawi ? a może lepsza benzyna ? A może jakaś inna marka .... Nie mam zbyt dużego rozeznania co do marek, nie chcę trafić na zajechanego desela , nie wiem co z tej cenie warto kupić... Ktoś coś doradzi ??
Zależy jak jeździsz. Przy małych przebiegach i krótkich odcinkach diesel będzie baaardzo nieekonomiczny. Zwłaszcza jeśli chodzi o naprawy Superb - benzyniaki słabe, diesle niewiele lepsze, do benzyniaków nie założysz lpg Accord spoko, Najlepsze w stosunku jakość/cena będzie c5 (2.0) i laguna mk3 (2.0, 2.0T)
Kupując używany w Polsce ja bym za bardzo nie skupiał się na tym, żeby sobie zamarzyć jakieś auto i je upolować, ale wybrał kilka modeli, później oglądanie i wybrać z nich ten, który się trafi w najlepszym stanie / bezwypadkowy / nie będzie kręcony. 3 dni temu analizowałem dla gościa Fiata Doblo z 2010 z Danii, jak to handlarz napisał w ogłoszeniu "100% bezwypadkowy", 110 000 km ... okazało się, że był po szkodzie całkowitej i przebieg ok. 250 000 km ... wczoraj miał im zwracać auto.
10 najbezpieczniejszych samochodów - te modele koniecznie sprawdź! Przy podejmowaniu decyzji o zakupie nowego samochodu pod uwagę brane są różne kryteria. Cena, wyposażenie, opinia o marce są ważne, jednak często wpływ na ostateczną decyzję ma ocena bezpieczeństwa. Dzięki nowoczesnym ...
Aplikacja "Mazda6" dla urządzeń Apple i z systemu Android Aplikacja prezentująca najnowszą Mazdę6 dostępna jest już dla użytkowników w Polsce. Umożliwia zapoznanie się z nowym modelem, który ze swoją wspaniałą stylizacją KODO i wysoce wydajną technologią SKYACTIV gotów ...
, A co z benzyniaków do 30 000 zł ? które ewentualnie można przerobić na gaz , sa jakieś godne polecenia ?? Honda ? BMW ? Ford Mondeo ? Citroen C5 ? Toyota ? Myślałem nad BMW, ale nie wiem który model wybrać.. Może Honda ? Desela nie chce bo z reguły ciężko trafić na niezajechany model a i naprawy droższe
No wiem sorry,ale jakbym miał 30k na ciekawy samochód dający frajde z jazdy itd. itd. to bym się nie zastanawiał bo wiadomo co jest pięć Co to za frajda jeździć octavia....
Autorem (pierwotnego) tematu, a równocześnie poszukiwaczem "Ciekawego auta do 30k" jest kazet102, jednak ktoś pozwolił sobie podłączyć się do tematu i jest to constantin, który szuka auta w podobnym budżecie, jednak jego typy nie są zbyt ciekawe ten drugi jest również odpowiedzialny za zaistniałą sytuację, mianowicie za powstanie bałaganu, co kwalifikuje go do otrzymania ostrzeżenia Czy teraz sytuacja jest dla Ciebie klarowna, Adrianie?
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.