Cześć wszystkim!
Czytam to forum od dawna, jednak tym razem osobiście proszę Was o radę w wyborze samochodu. Wiem, że jest tu dużo osób bardziej doświadczonych i lepiej zorientowanych w tym temacie ode mnie, dlatego liczę na Waszą pomoc.
Aktualnie jeżdżę Audi A4 B5 1.8 96' - jest to moje pierwsze auto w ogóle. Jestem z niego naprawdę zadowolony, mam je od dwóch lat i nigdy do tej pory mnie nie zawiodło. Jednak jest to już dość leciwy model i nadchodzi moment, w którym będę chciał go zmienić.
Jako że mój następny samochód ma mi posłużyć przez co najmniej kilka lat, zależy mi na tym, żeby był naprawdę fajny. Chcę, żeby to auto dostarczało mi przyjemności z jazdy - to moje najważniejsze kryterium
![Szczęśliwy :D]()
Poza tym, jest jeszcze kilka innych kwestii:
Budżet: do 30000 zł
Silnik: minimum 150 KM
Paliwo: benzyna (z możliwością montażu LPG w przyszłości)
Nadwozie: może to być zarówno ładny sedan, ciekawy hatchback, zwinne coupe, jak i nawet niewielki SUV. Nie lubię i nie chcę kombi.
Rocznik: od 2005 w górę
Roczny przebieg: ok. 20000 km
Teren: 80% duże miasto, 20% trasa
Na co dzień jeżdżę sam, czasem z dziewczyną, ale zdarzają się sytuacje, kiedy potrzebuję miejsca dla czterech osób i małego dziecka.
W skrócie: potrzebuję fajnego samochodu z dynamicznym silnikiem, który nie będzie pozbawiał mnie całej pensji u mechanika i na stacji paliw - niestety, mam ograniczony budżet.
Oto kilka samochodów, które mi się podobają:
Segment D:
1. BMW E90 (przed liftingiem)
2. Honda Accord VII (po liftingu)
3. Alfa Romeo 159
Segment C:
1. Audi A3 8P (po liftingu)
2. BMW E87
3. Honda Civic VIII
SUV:
1.Toyota RAV4 II
2. BMW X3 I
Co myślicie o tych samochodach? Może coś innego? Jestem otwarty na propozycje, chodzi o to, żeby auto, na które długo odkładam pieniądze, miało w sobie to "coś"
![Szczęśliwy :D]()
Bardzo proszę o pomoc, jakieś dobre rady, wskazówki.
Pozdrawiam
![Uśmiechnięty :)]()