Ciekawy samochód, jaki ?

12 Cze 2011, 19:43

Witam,

Poszukuję jakiegoś fajnego samochodu, raczej z charakterkiem, żeby nie był nudny i fajnie wyglądał ale jednocześnie w miarę wygodny i bezawaryjny. Musi to być samochód 4-dzwiowy, najlepiej diesel, ale jak dużo tańszy to i benzyna przejdzie (ewentualnie ...) samochód, musi mieć wystarczająco koni, żeby pojechał ;d Rocznik, minimum 2002/2003. Jeżeli będzie to silnik powyżej 2,0 i auto bardziej luksusowe, niż sportowe to już automat wchodzi w grę. Cena do 30.000 zł, ale jak coś extra to zmuszę się dołożyć dyszkę. Dla porównania powiem, że jeżdżę teraz taką nawet w miarę wyposażoną E46 w compakcie 2,0 TD w tym nowszym silniku 150 PS 2002 r., ale chce zmienić na coś większego. Ogólnie samochód musi być lepszy, wyższy o klasy od mojej BMW, żeby nie było "Zamienił stryjek siekierkę na kijek".

Pozdrawiam
Michał.
Nowicjusz

Miejscowość: grr

12 Cze 2011, 20:27

Jesteś zadowolony z BMW? Jeśli tak to prosta odpowiedź 5er E39 i po problemie.
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna

12 Cze 2011, 20:35

Zadowolony jestem, ale ta bryła E39 jest niezmienna od lat ... Myślałem o piątce, ale tej nowszej od 2004 > , lecz cena wtedy to 50/60 . Dlatego chciałem kupić teraz na rok coś innego a potem przerzucić się na nową piątkę :) Jak nie będzie nic innego sensownego, poczekam chwile, dorzuce i kupię nową piątke, ale jak zaproponujecie coś dobrego, również w tych gustach, to chętnie posłucham :) Co do niemieckich wozów to jeszcze Audi A4/A6, ale słyszałem, że japońce potrafią być dość fajnymi, szybkimi, sportowymi samochodami ... Piątka to już moim zdaniem exlusive, dlatego myślałem teraz o czymś coś w ten deseń tylko ciut bardziej sportowe :) (image)
Michał.
Nowicjusz

13 Cze 2011, 09:33

Jak chcesz czekać☻ rok to bym nie sprzedawał 3er tylko poczekał i za rok zanabył E60 :wink:
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna

13 Cze 2011, 14:05

Niby fakt, ale chciałbym jej się pozbyć dopóki jeszcze nie mam za dużo w "plecy" ... Lepiej zmieniać częściej samochody niż raz na 3 lata ;) Dlatego chętnie wysłucham jakiś dobrych propozycji :)
Michał.
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen i Porsche łączą siły
    Przyspieszony proces integracji umożliwi połączenie działalności związanej z produkcją samochodów już z dniem 1 sierpnia 2012 - Volkswagen Group w pełni przejmuje kontrolę nad działalnością Porsche uzyskując pozostałe ...