Ciekawy samochód na trasy.

26 Gru 2014, 10:17

yeti65 napisał(a):wrzucasz linka od oszusta
po czym wnioskujesz, że to oszust :?:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

26 Gru 2014, 10:34

mike1735 napisał(a):po czym wnioskujesz, że to oszust :?:

Czy uczciwy zaproponowałby "korektę" licznika :?:
No i jeszcze słowo klucz "igła" :wink:
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna

26 Gru 2014, 12:51

Bullshit :D pisząc o korekcie przebiegu nawiązał do naturalnej skłonności Polaków do kupowania aut przebiegiem tzn widząc sztukę powyżej 200k przebiegu taki jeden z drugim odwracas się na pięcie i mówi że to złom :yes: niezależnie czy ma 5 czy 15 lat przebieg musi być poniżej tej magicznej granicy 200k. Inna sprawa, że oszust sprzedał by auto o połowę taniej i nie byłoby ono tak doinwestowane
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Rok produkcji: 2004

26 Gru 2014, 12:56

Sam bym Ci cofnął licznik jakbyś chciał :mrgreen:
Słyszałem że w VW jest tak że stykasz jakieś dwa kabelki ze sobą i za każdym spięciem przebieg cofa się o 10 tyś km. :mrgreen:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

26 Gru 2014, 16:18

yeti65 napisał(a):wrzucasz linka od oszusta :?: A jaką masz gwarancję że już go nie cofnął z 600tys km :?:

Uwierz mi, że mam swoje sposoby żeby to sprawdzić.
Do osoby która ma podobne BMW z przebiegiem około 200 tys. nawet bym nie zadzwonił.
Osoba która sprzedawała ten samochód próbowała dobitnie uświadomić potencjalnych kupujących,
że okazjonalnie niski przebieg jest tak naprawdę ,,życzeniem'' kupującego.
Znam biznes sprowadzanych samochodów dlatego wcześniej brałem pod uwagę nawet kompakta.
Słabszy, a lepszy - Wiecie dlaczego ?
Dlatego, że gorszym samochodem ale pewnym dojadę do celu, a G. mi z luksusu BMW serii 7 jak
mi stanie gdzieś na zadupiu. Chodzi mi tylko w o miarę cichy samochód ( nie oczekuje ciszy jak w
S-klasie ), wygodny i z dobrym oświetleniem - to są priorytety.

@szybki
W serwisie stwierdzili, że średni koszt regeneracji skrzyni tego typu to około 8.000zł
Gdyby miał przebieg około 200.000 to byłby sprzedawany z gwarancją, a tak to....

Tak sobie pomyślałem, że może poszukać starszego modelu ?
W tej kwocie trafiłbym 2006-2008 rok z manualnym boxem.
pk01
Nowicjusz

Auto: Nie mam

26 Gru 2014, 21:10

pk01 napisał(a):Znam biznes sprowadzanych samochodów dlatego wcześniej brałem pod uwagę nawet kompakta.
Słabszy, a lepszy - Wiecie dlaczego ?

No to jak znasz ten bizness to jeszcze raz Ci zaproponuje GS300/430 za 25 kupisz sztukę w perfekcyjnym stanie po której na takie auta jak avensis nawet nowy z salonu nie będziesz chciał oddać moczu...
Tylko nie pisz o "legendarnym" drogim serwisie albo o dużym spalaniu bo i tak zostanie Ci więcej kasy po przygodzie z takim lexem niż zafajdanym aurisem/avenem.
Co ciekawe szukasz auta na trasę... wejdź sobie np: na Forum lexa i zobacz za około 25k jakie ludzie sprzedają sztuki to będziesz wiedział o czym piszę.

P.S

Ja ostatni sprzedałem za 24k V8Kę i za 19,5 300etkę w zjawiskowym stanie z przebiegiem 170tyś.km.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Brak białych linii na jezdni - jak reagują kierowcy?
    Bardzo wielu kierowców nie stosuje się do obowiązujących limitów prędkości. Jak skłonić ich do ostrożniejszej jazdy w mieście? Można… usunąć białe linie oddzielające od siebie pasy ruchu na jezdni albo ...
    Moto Session 2017 / relacja
    Targi Moto Session wpisały się już na stałe do naszego kalendarza i odwiedzamy je regularnie przedstawiając Wam relację zdjęciową z tej imprezy W tym roku Targi odbyły się w pierwszy weekend kwietnia czyli dużo wcześniej ...

27 Gru 2014, 12:46

szybki napisał(a):Ja ostatni sprzedałem za 24k V8Kę i za 19,5 300etkę w zjawiskowym stanie z przebiegiem 170tyś.km.

jak tak to się do Ciebie pewnie zgłoszę w okolicach maja :D
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010

04 Lut 2015, 16:13

Witajcie. Od mojej ostatniej wiadomości minęło już dużo czasu ale samochodu niestety
jeszcze nie kupiłem. Ostatnio zaliczyłem dwa wypady za granicę, łącznie przejechałem
jakieś 3,5 tys. kilometrów samochodem segmentu B. 4 dorosłe osoby plus duży bagaż :D
Najgorzej było w warunkach górskich, brakowało mocy i męczyłem silnik wysokimi obr.

Przemyślałem wszystko i doszedłem do wniosku, że najlepszym wyborem będzie pojazd
klasy średniej ( segment D ) tak więc wytypowałem kilka popularnych modeli na które
pozwala budżet i wstępnie przymierzyłem tyłek do każdego z nich.
Mazda 6 ( 07' ), Toyota Avensis ( 06' ), VW Passat ( 06' ), Honda Accord ( 04' ) i jeszcze
Peugeot 407 ( 08' ). Miałem szczęście, że uprzejmy właściciel komisu udostępnił mi je
wszystkie do jako takiego porównania :)

Najbardziej podobał mi się VW. Bardzo wygodna pozycja za kierownicą, wysokie oparcia
foteli i perfekcyjne wykończenie deski rozdzielczej. Honda na zdjęciach wydaje się mała
ale w rzeczywistości to duży samochód. Ona również okazała się bardzo wygodnym pojazdem.
Najgorzej wypadła 407. Mimo, że był to najmłodszy samochód to zdecydowanie najgorzej
wykonany, mało miejsca na nogi i ogólnie rzecz biorąc nie podobał mi się.
Niedługo po tym trafiła mi się przejażdżka Fordem Mondeo ( 07' ).
Nic mnie tak nie zaskoczyło jak te Mondeo, przestrzeń, przestrzeń i jeszcze raz przestrzeń.
W środku jest bardzo wygodny, estetyczna deska rozdzielcza i fajne wyposażenie.
W zegarach miał duży komputer, fabryczne radio Sony, klimatyzację którą można sterować
głosem, podgrzewanie przedniej szyby i ogromny bagażnik.

Ten samochód zdecydowanie podobał mi się najbardziej ze wszystkich.
Fordy jakoś nigdy nie przyciągały mojej uwagi, nie wiem o nich za wiele...
Polecono mi silnik 2.0 benzyna o mocy 145 koni z manualną skrzynią.
Czy będzie to dobry wybór ? Widziałem w ogłoszeniach również silnik 1.6 i
najciekawszy 2.5 z dość dużą mocą ( podobno silnik Volvo ).
Poradźcie coś z tym mondziakiem :)
pk01
Nowicjusz

04 Lut 2015, 16:27

W mondeo bierz 2,5 V6 i zakładaj LPG i ciesz się dużym wygodnym samochodem a do tego całkiem nieźle jedzie.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010

04 Lut 2015, 16:39

Passata odpuść zdecydowanie. Co do mondziaka to szukaj zdecydowanie 2.5, chociaż znalezienie ładnego w polsce to cud. 2.0 też może być ale szału nie robi, a 1.6 przemilczmy. Przypomnij jeszcze jakim budżetem dysponujesz
Potrzebujesz jakiejś informacji o Peugeocie 307 lub mondeo mk4? Napisz na priv a postaram się pomóc :)
tomek70
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Ford Mondeo mk4
Silnik: 2.3 161
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2008

04 Lut 2015, 16:43

pk01 napisał(a):Polecono mi silnik 2.0 benzyna o mocy 145 koni z manualną skrzynią.
Czy będzie to dobry wybór ?

Moim zdaniem jest zdecydowanie za słaby do tego auta (wiem, bo sam takie od czasu do czasu użytkuję służbowo). Samo auto świetne, bardzo komfortowe na długich trasach, w zasadzie jedynym słabym punktem jest właśnie ten silnik - mułowaty, mało elastyczny. Tak jak pisali koledzy powyżej - szukaj większych pojemności.
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM

04 Lut 2015, 18:25

@Krzychu
Ten silnik dobrze współpracuje z LPG ?
Czytałem Twoje posty w temacie TAXI, wspomniałeś tam, że Fordy mogą gnić.
Czy ten model mondeo też ma słabe zabezpieczenie antykorozyjne ?
pk01
Nowicjusz

04 Lut 2015, 18:28

Tak, 2.5 dobrze współpracuje, ale na niego musisz mieć spokojnie 45 tysięcy jeśli chodzi o mk4. MK4 nie gnije i nie ma prawa gnić, jest dobrze zabezpieczony
Potrzebujesz jakiejś informacji o Peugeocie 307 lub mondeo mk4? Napisz na priv a postaram się pomóc :)
tomek70
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Ford Mondeo mk4
Silnik: 2.3 161
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2008

05 Lut 2015, 21:03

Na 2.5 nie mam funduszy, 1.6 za słaby tak więc skupiam się na 2.0 benzyna.
Trochę już szukałem i widzę, że będzie problem. Z silnikiem wysokoprężnym niema problemu,
jest ich dużo i często są dobrze wyposażone w przeciwieństwie do tych na benzynę.

Znalazłem coś takiego :
http://www.toyota.pewneauto.pl/oferta/s ... rettyPhoto

@tomek70
Masz takie samo Mondeo więc byłbym wdzięczny gdybyś rzucił na niego okiem.
Z lewej strony jest mocno wytarta kierownica ale to chyba nie skórzana ?
Porównaj ze swoim :)
pk01
Nowicjusz

05 Lut 2015, 21:08

Przecież to złom z floty na 100% :roll:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra