REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Szyba jest klejona , domniemana uszczelka nie jest uszczelką a jedynie maskownicą szczeliny między krawędzią szyby a karoserią.mika84 napisał(a):Myślałem, że mam gdzieś dziurę między uszczelką a szybą
Pod matę podpływa woda z dachu . Pomysł nie trafiony dla diagnozy problemu.mika84 napisał(a): dziś dach matą którą zazwyczaj kładę zimą na przedniej szybie. Mata wystawała kilka centrymetrów za szybę, biegła w górę dachu do zamknięcia drzwi pasażera. To powinno powstrzymać ewentualne kapanie z dziury przy szybie
Bardziej na początek do szklarza samochodowego .mika84 napisał(a):Osidelowi mechanicy odesłali mnie do blacharza / szklarza
mika84 napisał(a):Zerknąłem na cały dach i zauważyłem, że uszczelka od antenty jest uszkodzona:
jak to "zalepić" ? prowizorycznie jakąś taśmą na razie czy co
silikon to slaby pomysl, jak sie dobrze przyklei to pozniej ciezko go zdrapacbonifacy napisał(a):Obsmaruj silikonem ale jak woda obeschnie
Jak zrobi to z głową bez zbędnej rozrzutności to pozostanie to na wieki i nie będzie co drapać.Kao napisał(a):silikon to slaby pomysl, jak sie dobrze przyklei to pozniej ciezko go zdrapac
Taśmy nie są idealne.,akurat w tym zastosowaniu. Co niektóre po ich usunięciu pozostawiają bardzo trudny do usunięcia klej. Zwłaszcza jak słoneczko je przygrzejeKao napisał(a):ta antenę zakleić taśma na próbę