Cięknący olej i stuki podczas skręcania

01 Cze 2014, 20:16

Witam!
Ze względu na to że to mój pierwszy post na tym forum chciałbym się przywitać :) Szukałem dość długo informacji na temat mojego problemu jednak nie znalazłem żadnej konkretnej odpowiedzi dlatego zdecydowałem się napisać ten post. Problem dotyczy lekkich wycieków z okolic skrzyni biegów ( dokładnie z tego miejsca na zdjęciu)

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

oraz problemów z dziwnym stukiem podczas skrętu kół oraz cofania. Stuki mają miejsce podczas ruszania i tylko podczas skrętu kół w momencie ich prostowania dzwięki dochodzą z lewej strony (okolice koła ) w momencie kiedy jadę i skręcam żadne dżwięki się nie pojawiają. Jeśli miałbym porównywać rodzaj tego dżwięku to tak jakby strzelał plastik jednak sprawdzałem wszystkie nadkola i wszystko jest ok.Problem stukania dotyczy również cofania,tylko że w tym przypadku nie ma znaczenia czy koła są skręcone czy nie. Być może problem wycieku i tych stuków jest w jakiś sposób powiązany ze sobą,ale ciężko mi to stwierdzić.
Chciałbym się dowiedzieć co Wy sądzicie na ten temat,ponieważ w planach oczywiście jest wizyta w warsztacie,jednak z doświadczenia wiem,że nie wszystkim mechanikom można ufać ;) Już raz miałem taki przypadek,gdzie miała zostać wymieniona uszczelka pod głowicą a na końcu się okazało,że nic nie zostało ruszone a kase trzeba było bulić :)) Z góry dzięki za pomoc !
Pozdrawiam
Saxoboy
Obserwowany

Prawo jazdy: 13 09 2008
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Citroen Saxo VTR
Silnik: 1.6 i
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

01 Cze 2014, 20:43

Saxoboy napisał(a):jednak z doświadczenia wiem,że nie wszystkim mechanikom można ufać
To udaj się na SKP zeby sprawdzili porządnie przednie zawieszenie/moze przeguby.../... :?: Zapłacisz parę groszy a moze będziesz wiedział co faktycznie trzeba zrobic w samochodzie...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LS będzie elektrykiem?
    Choć rynek aut nowych jest dziś zdominowany przez SUV-y, a podwyższone auta pojawiają się w salonach jak grzyby po deszczu, Lexus LS pozostaje ważnym modelem w gamie japońskiej marki. To w końcu od niego wszystko się zaczęło. ...