Cieknacy silnik

25 Mar 2007, 12:36

Mam okazje kupic Matiza Wszystko z nim jest ok był u mechanika Jedyny problem to jak powiedział mechanik cieknacy silnik zewszad

Trzeba go załatać
Mam pytanie czy po takiej naprawie silnik bedzie nadawal sie do dalszej jazdy czy to oznacz ze ten silnik juz skonal i mozna go latac i latac i nic juz z niego nie bedzie

Matiz ma 120 tys przebiegu z 2000 r
Pavvel
Nowicjusz

26 Mar 2007, 19:19

Z cieknącym silnikiem bywa różnie. Najczęściej są to uszczelki (taki drobny szczegół). Ja osobiście kiedyś postanowiłem w moim Uno 1000 przejść z oleju mineralnego na syntetyk. Auto miało 15000 km.
Od tego momentu silnik się rozciekł, i nawet wymiana uszczelek na razie nie pomogła. Ale na pewno wyciek nie świadczy o "zajechaniu" silnika
janek4087
Początkujący

Miejscowość: Świętochłowice
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Jazda na suwak - czy teoria idzie w parze z praktyką?
    Minął już ponad miesiąc od wejścia przepisów nakazujących jazdę na suwak. Sprawdziliśmy jak to wygląda w rzeczywistości poruszając się w Warszawie w godzinach szczytu czy faktycznie kierowcy respektują tą zmianę. Jazda ...